Egy egészséges és ízletes pulykahús recept.
Hozzávalók
1 csontnélküli pulykamell kettévágva
30 g olvasztott vaj
1 maréknyi apróra vágott petrezselyem
1 teáskanálnyi szárított tárkony
Só
Bors
15 dkg csiperke gomba szeletekre vágva
125 ml száraz fehérbor
1 evőkanálnyi kukorica keményitő
Elkészítés
Helyezzük a pulykamellet a lassúfőző edénybe, és kenjük be a húst az olvasztott vajjal. Szórjuk meg a petrezselyemmel, a tárkonnyal, sóval és borssal. Végül szórjuk rá a gombát és öntsük le az egészet a borral. Pároljuk low fokozaton 8 órán keresztül. Ha kész, vegyük ki a pulykát és tartsuk melegen. Fölözzük le a zsírt a szósz tetejéről. A gombás szószunkat öntsük át egy kis serpenyőbe és kezdjük el melegíteni. A kukorica keményítőt keverjük simára egy fél deci hideg vízben. Fokozatosan keverjük a szószunkhoz, forraljuk fel és keverjük addig, amíg besűrűsödik (kb. 2-3 perc). Tálaláskor szeleteljük fel a pulyka mellet és öntsük rá a gombás szószt. Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Jó étvágyat!
1 adag: 308 cal, 14 g zsír, 3 g szénhidrát, 38 g protein, 118 mg koleszterin, 327 mg nátrium, 31 mg kálcium