Ebben a szürke időben jól esik egy lassúfőzőben elkészített színes, és vitaminokban gazdag étel.
Hozzávalók
70 dkg nagyobb kockára vágott marhacomb, vagy lapocka
1/2 dl oliva olaj
2 közepes vöröshagyma karikákra vágva
3 közepes sárgarépa nagyobb darabokra vágva
2 hámozott paradicsom kockára vágva
2 gerezd fokhagyma apró darabokra vágva
1 teáskanálnyi szárított őrölt kakukkfű
Só
Bors
1 Közepes cukkini (vágjuk hosszában félbe, és karikázzuk fel)
15 dkg zöldbab 2 cm-es darabokra vágva
120 ml marha alaplé
Elkészítés
Egy serpenyőben pirítsuk meg olajon a marhahúst. Majd helyezzük a lassúfőző edényünkbe. Szórjuk rá a hagymát és a répát. Egy tálban keverjük össze az alaplevet, a paradicsomot, a fokhagymát, a kakukkfüvet, a sót és a borsot. Öntsük rá a húsra és a zöldségekre. High fokozaton pároljuk 4 órán keresztül. Ha letelt az idő, adjuk hozzá a cukkinit és a zöldbabot és pároljuk további 30 percen keresztül. Tálaljuk kuszkusszal. Jó étvágyat!