HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Lassan főtt pulyka gombaszósszal

2014.01.23. 19:56 :: Főznikönnyű

Egy egészséges és ízletes pulykahús recept.

03-turkey-mushroom-slow-cooker-fsl.jpg

Hozzávalók

1 csontnélküli pulykamell kettévágva

30 g olvasztott vaj

1 maréknyi apróra vágott petrezselyem

1 teáskanálnyi szárított tárkony

Só 

Bors

15 dkg csiperke gomba szeletekre vágva

125 ml száraz fehérbor

1 evőkanálnyi kukorica keményitő

Elkészítés

Helyezzük a pulykamellet a lassúfőző edénybe, és kenjük be a húst az olvasztott vajjal. Szórjuk meg a petrezselyemmel, a tárkonnyal, sóval és borssal. Végül szórjuk rá a gombát és öntsük le az egészet a borral. Pároljuk low fokozaton 8 órán keresztül. Ha kész, vegyük ki a pulykát és tartsuk melegen. Fölözzük le a zsírt a szósz tetejéről. A gombás szószunkat öntsük át egy kis serpenyőbe és kezdjük el melegíteni. A kukorica keményítőt keverjük simára egy fél deci hideg vízben. Fokozatosan keverjük a szószunkhoz, forraljuk fel és keverjük addig, amíg besűrűsödik (kb. 2-3 perc). Tálaláskor szeleteljük fel a pulyka mellet és öntsük rá a gombás szószt. Ízlés szerinti körettel tálaljuk. Jó étvágyat!

1 adag: 308 cal, 14 g zsír, 3 g szénhidrát, 38 g protein, 118 mg koleszterin, 327 mg nátrium, 31 mg kálcium

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Pulyka Gomba Egészséges táplálkozás Slow cooking Mártás

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr425778756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása