Egy újabb ízletes leves, amely lassúfözőben elkészítve új értelmet nyer.
Hozzávalók
1 kisebb sütőtök, héja nélkül, kisebb darabokra vágva
2 közepes méretű burgonya kis kockákra vágva
1 fej vöröshagyma kis kockákra vágva
1 teáskanálnyi curry por
6 dl zöldség alaplé
2 dl tejszín
Kevés chilli ízesítéshez
Só
Bors
Elkészítés
Tegyük a sütőtököt, a krumplit és a hagymát a lassúfőző edényünkbe. Szórjuk meg a curry-vel, és öntsük rá a zöldség alaplevet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Pároljuk high fokozaton 5 órán keresztül, míg a zöldségek megpuhulnak. Kapcsoljuk ki a lassúfőző edényünket, hagyjuk kihülni a levest és egy botmixerrel turmixoljuk össze. Ezt követően keverjük hozzá a tejszínt és a chillit (ha pikánsan szeretjük). Utána pároljuk high fokozaton további fél órát. Tálaljuk pirított tökmaggal, vagy pirított bacon-al. Jó étvágyat!