Ha igazán omlós báránylábszárra vágysz.
Hozzávalók 4 személyre
4 báránylábszár
Só
Bors
1 marék petrezselyem apróra vágva
6 gerezd fokhagyma apróra vágva
Fél evőkanálnyi oregánó
Fél citrom reszelt héja
2 fej vöröshagyma szeletelve
1 közepes sárgarépa karikára vágva
1 evőkanálnyi olivaolaj
2 dl száraz vörösbor
1 dl marhahús alaplé
Elkészítés
A lábszárakat sózzuk, borsozzuk és tegyük a lassúfőző edényünkbe. Szórjuk meg a petrezselyemmel, az oregánóval, a citromhéjjal, és tegyük hozzá a fokhagymát. Egy serpenyőben pirítsuk meg az olivaolajban a hagymát és a sárgarépát. Öntsük hozzá a bort és az alaplevet. Forraljuk fel egyszer folyamatos kevergetés mellett. Ha kész, öntsük a húsra. Pároljuk low fokozaton 8 órán keresztül, amíg a bárány omlósan puha lesz. Tálaláskor locsoljuk meg a húst a szósszal. Jó étvágyat!
1 adag: 663 cal, 27 g zsír, 6 g szénhidrát, 69 g fehérje, 1 g rost, 228 mg koleszterin, 404 mg nátrium, 30 mg kálcium.