Egy régi country stílusú recept lassúfőzőben elkészítve.
Hozzávalók 8 személyre
2 kg sertésborda
Só
Bors
200 g alma dzsem
1,5 dl bourbon whisky
100 g barna cukor
1,5 dl barbecue szósz
1,5 dl alma ecet
1/2 teáskanál szárított kakukkfű
3 savanykás alma meghámozva és négy felé vágva
Elkészítés
Sózzuk és borsozzuk meg alaposan a sertésbordát, majd helyezzük a lassúfőző edényünkbe. Egy közepes tálba keverjük össze a dzsemet, a whiskyt, a barna cukrot, a barbecue szószt, az ecetet és a kakukkfüvet. Öntsük le vele a húst. Pároljuk law fokozaton 3 órát, vagy high fokozaton 1,5 órát. Ha letelt az idő, adjuk hozzá az almát és pároljuk low fokozaton további 3-4 órát, vagy high fokozaton 1,5-2 órán keresztül, míg a hús kellően omlós lesz. Jó étvágyat!