HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Paradicsomos, bazsalikomos parmezán leves

2014.01.16. 20:36 :: Főznikönnyű

Január a forró levesek hónapja. Íme egy különleges recept lassúfőzőben elkészítve.

parmezán leves.JPG

Hozzávalók 8 személyre

2 konzerv hámozott paradicsom kozkázva levével együtt

12 dkg zeller apró kockákra vágva

12 dkg sárgarépa apró kockákra vágva

12 dkg vöröshagyma apró kockákra vágva

1 teáskanálnyi szárított oregánó

1 evőkanál szárított bazsalikom

1 liter csirke alaplé

1/2 babérlevél

7 dkg liszt

15 dkg parmezán sajt

100 g vaj

1/4 liter tej

1/4 liter tejszín

Bors

 

Elkészítés

Tegyük a paradicsomot, a zellert, a répát, az alaplevet, a hagymát, az oregánót, a bazsalikomot és a babérlevelet a lassúfőző edényünkbe. Keverjük össze és pároljuk low fokozaton 6 és fél órán keresztül. Fél órával a tálalás előtt készítsük el a rántást. Olvasszuk fel a vajat lassú tűzön egy serpenyőben és adjuk hozzá a lisztet. Állandó keverés mellett öntsünk hozzá egy bögrényit a forró levesből. Adjunk hozzá még további három bögrényi levest és keverjük csomómentesre. Öntsük bele a rántást a levesbe és keverjük össze, majd adjuk hozzá a parmezánt. Azután öntsük bele az összekevert tejet és tejszínt. Végezetül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha kész, pároljuk low fokozaton további 30 percet. Tálalhatjuk önmagában, vagy grillezett sajtos pirítóssal ,előételként, vagy akár főételként. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Leves Vegetáriánus Egészséges táplálkozás Slow cooking Parmezán

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr195761759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása