Mai ajánlatunk egy különleges de nagyon finom afrikai étel. Eléggé fűszeres, de nem túl erős.
Hozzávalók 6 személyre
2 hagyma apróra vágva
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
Oregánó
Só
Bors
125 ml csirkealaplé
125 ml paradicssompüré
12 csirke alsócomb bőr nélkül
150 g mogyoróvaj
1 evőkanál limelé
1 teáskanál barna cukor
1 teáskanál curry por
1 chili paprika apróra vágva
1 piros kaliforniai paprika kockára vágva
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát egy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkealaplevet, paradicsompürét, fűszereket és hagyjuk egyszer rottyanni.
Tegyük a csirkecombokat a lassúfőző edénybe és öntsük rá a hagymás szószt. Pároljuk 3 órát High vagy 6 órát Slow fokozaton.
A szószhoz a mogyoróvajat, a cukrot, a curry port egy tálban elkeverjük. Adjunk hozzá egy kevés levet a lassúfőző edényből. Keverjük össze az egészet és öntsük a combokra a chilivel és a kockára vágott paprikával együtt. Pároljuk további 30 percig High fokozaton.
Rizst vagy salátát ajánlunk mellé.
Jó étvágyat!