HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Afrikai csirkecombok

2013.11.10. 19:30 :: Főznikönnyű

Mai ajánlatunk egy különleges de nagyon finom afrikai étel. Eléggé fűszeres, de nem túl erős.

Afrikai_csirkecomb.jpg

Hozzávalók 6 személyre

2 hagyma apróra vágva
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
Oregánó

Bors
125 ml csirkealaplé
125 ml paradicssompüré
12 csirke alsócomb bőr nélkül
150 g mogyoróvaj
1 evőkanál limelé
1 teáskanál barna cukor
1 teáskanál curry por
1 chili paprika apróra vágva
1 piros kaliforniai paprika kockára vágva

Elkészítés

A hagymát és a fokhagymát egy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkealaplevet, paradicsompürét, fűszereket és hagyjuk egyszer rottyanni.
Tegyük a csirkecombokat a lassúfőző edénybe és öntsük rá a hagymás szószt. Pároljuk 3 órát High vagy 6 órát Slow fokozaton.
A szószhoz a mogyoróvajat, a cukrot, a curry port egy tálban elkeverjük. Adjunk hozzá egy kevés levet a lassúfőző edényből. Keverjük össze az egészet és öntsük a combokra a chilivel és a kockára vágott paprikával együtt. Pároljuk további 30 percig High fokozaton.
Rizst vagy salátát ajánlunk mellé.
Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Csirke Slow cooking

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr345623608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása