Szuper egyszerű, mégis nagyon finom és szaftos. Vegetáriánusoknak is ajánlott.
Hozzávalók 4 személy részére
200 g póréhagyma karikákra vágva
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
Bors
Só
180 g Arborio- rizs
100 ml fehérbor
550 ml csirkealaplé
100 g reszelt parmezán
1 cs apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
Olvasszuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben és pároljuk benne 2 percig a póréhagymát. Adjuk hozzá a rizst és a szétnyomott fokhagymát, és pároljuk addig, míg a rizs üvegessé válik. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük hozzá a bort és hagyjuk egyszer rottyanni . Végül adjuk hozzá a csirkealaplevet és öntsük az egészet a lassúfőző edénybe. Fedjük le és Slow fokozaton pároljuk 2-3 órát, míg a rizs megpuhul. Ha kész, keverjük hozzá a Parmezánt és a petrezselymet és már tálalhatjuk is. Párolhatunk a rizzsel együtt halat is mellé a lassúfőző edényünkben.
Jó étvágyat!