Ezúttal egy tipikus angol reggeli receptet mutatunk be. Ezt a krémet kenhetjük kenyérre, pirítósra tea mellé. Vagy akár sütemények tölteléke is lehet.
Slow cooker főzési fokozat: high és low
Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő: 1-2 óra
Hozzávalók
- 3 citrom
- 300g cukor
- 125g vaj
- 3 tojás
- 2 tojás sárgája
Elkészítés
Reszeljük le citrom héját és csavarjuk ki a citrom levét. A vajat vágjuk kis kockákra.
Először 5 cm magasan öntsünk forró vízet a lassűföző edénybe és állítsuk high fokozatra. A lereszelt citrom héját, levét, a cukrot és a vajat tegyük egy hőálló pohárba vagy kisebb edénybe. Majd helyezzük az edényt a lassúfözőbe és öntsünk még annyi vízet az edénybe, hogy a pohár feléig érjen a víz. Körülbelül 30 percig melegítjük, amíg a cukor és a vaj megolvad, utána a poharat vegyük ki a lassúfözőből, jól keverjük meg és hagyjuk néhány percet hűlni. A slow cookert állítsuk low fokozatra.
A 3 tojást és a 2 tojássárgáját felverjük és óvatosan a forró citomos keverékünkhöz adjuk. Visszarakjuk a poharat a lassúföző edénybe 1, maximum 2 órára. Fél óránként keverjük meg. Addig főzzük, amíg elérjük a kívánt krémes állagot. Ha kész, akkor a citromkrémünket előmelegített befőttes üvegbe töltjük és lezárjuk. Felbontás után hűtőben tároljuk.