HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Lemon Curd - Angol citromkrém

2013.09.18. 20:03 :: Főznikönnyű

Ezúttal egy tipikus angol reggeli receptet mutatunk be. Ezt a krémet kenhetjük kenyérre, pirítósra tea mellé. Vagy akár sütemények tölteléke is lehet.

Slow cooker főzési fokozat:  high és low

Előkészítési idő: 5 perc

Főzési idő: 1-2 óra

lemoncurd_gr.jpg

Hozzávalók

  • 3 citrom
  • 300g cukor
  • 125g vaj
  • 3 tojás
  • 2 tojás sárgája

Elkészítés

Reszeljük le citrom héját és csavarjuk ki a citrom levét. A vajat vágjuk kis kockákra. 

Először 5 cm magasan öntsünk forró vízet a lassűföző edénybe és állítsuk high fokozatra. A lereszelt citrom héját, levét, a cukrot és a vajat tegyük egy hőálló pohárba vagy kisebb edénybe. Majd helyezzük az edényt a lassúfözőbe és öntsünk még annyi vízet az edénybe, hogy a pohár feléig érjen a víz. Körülbelül 30 percig melegítjük, amíg a cukor és a vaj megolvad, utána a poharat vegyük ki a lassúfözőből, jól keverjük meg és hagyjuk néhány percet hűlni. A slow cookert állítsuk low fokozatra.

A 3 tojást és a 2 tojássárgáját felverjük és óvatosan a forró citomos keverékünkhöz adjuk. Visszarakjuk a poharat a lassúföző edénybe 1, maximum 2 órára. Fél óránként keverjük meg. Addig főzzük, amíg elérjük a kívánt krémes állagot. Ha kész, akkor a citromkrémünket előmelegített befőttes üvegbe töltjük és lezárjuk. Felbontás után hűtőben tároljuk.

1 komment

Címkék: Recept Desszert Slow cooking Citrom

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr945522831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2013.09.19. 19:50:30

Ugyanez slow cooker (?) nélkül?
Azt azért megnézném, hogy 10-ből hány háztartásban van ilyen.
süti beállítások módosítása