HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

"Slow cooking", avagy a lassú főzés alapjai (egészséges ételek elfoglaltaknak)

2013.09.02. 19:36 :: Főznikönnyű

A Slow cooking, magyarul a lassú főzés, olyan konyhai technológia, amely számtalan előnnyel jár az otthoni főzésnél. Semmi más nem kell hozzá, csak egy lassúföző edény (slow cooker) és néhány jó recept, aminek segítségével kevés energiabefektetéssel egészséges és izletes ételeket lehet főzni. Reggel csak beállítjuk a slow cookert és amíg dolgozunk, ellátjuk a háztartást, vagy a családunkkal töltjük az időt, a slow cooker elkészíti az ételt.crockpot_4.jpg

Hogyan működik a slow cooker? Alacsony hőfokon főz, ezért ideális az ételek lassú, kíméletes párolásához. Az első slow cookerek a 70-es években kerültek forgalomba az USA-ban, ahol napjainkban szinte minden háztartásban megtalálhatóak. Az edények kerek vagy ovális fomájúak, legtöbbször kerámiából vagy porcelánból készülnek és 1-5 liter az űrtartalmuk.

A slow cookerhez a receptek nagyon különbözőek lehetnek, de egy közös van bennük, hogy mindegyik recept tartalmaz folyadékot, hogy a főzési eljárás során a hozzávalók ne száradjanak ki. Néhány recept vízet használ, más alaplevet vagy bort. Ez utóbbiak az étel ízét is javítják. Főzésnél a folyadék gőz formájában kicsapódik az edény tetejének alján és folyékony formában visszakerül az ételbe, ezáltal a hozzávalók - mint például a hús -, szaftos és ízletes lesz. Másik előnye, hogy a főzéshez nem nagyon szükségeltetik más konyhai gép. Ez által a slow cooker nem csak időt, hanem pénzt is megtakarít nekünk. 

További előnyei is vannak a slow cooker alkalmazásának. Például a hús, amit hosszú időn keresztül párolunk puha és szaftos marad, ezáltal (például a marhának) a kevésbé értékes és olcsóbb részeit is fel lehet használni. Ezen kívül, a slow cooker megakadályozza, hogy az étel odaégjen, vagy túlfőjjön. Még ha túl sokáig főzzük ételt, akkor is élvezhető marad. Egy slow cooker használata még a legügyetlenebb szakácsoknak is egyszerű. 

healthy-food_1.jpg

Jobb éttermekben régóta használják ezt a főzési eljárást. Az ételek alacsony hőfokon, 70-90 ºC-on, tehát forráspont alatt párolódnak és ezáltal az összes vitamin megmarad a hozzávalókban. Napjainkban a lassúföző eljárás az egészséges táplálkozásban, illetve egyes fogyókúrás programokban egyre fontosabb szerepet kap. Az egészséges táplálkozás nagyon trendi napjainkban, ugyanakkor a hosszas előkészületek nehezen beilleszthetőek a dolgos hétköznapokba, ebben lehet segítségünkre a slow cooker.

A slow cooking-al kapcsolatban további érdekességeket, tippeket fogsz találni ezen az oldalon. Ha pedig már kipróbált egészséges, zsírszegény, rostban gazdag recepteket keresel, sok gyümölccsel, zöldséggel és hússal, akkor itt jó helyen jársz.

Szólj hozzá!

Címkék: Egészséges táplálkozás Slow cooking Crock Pot

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr85489559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása