HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

12 tipp a lassúfőzéshez

2013.09.03. 18:16 :: Főznikönnyű

Néhány fontos tudnivaló a slow cooking (lassú főzés) eljárással kapcsolatban:

1. A fözőedény tetejét ne nagyon emelgessük, mert értékes hő és folyadék veszik el ilyenkor és meghosszabbodik a párolási idő (akár 15-20 perccel is)! Persze lehetnek hozzávalók, amik később kerülnek az edénybe, de ezekben az esetekben a recept beleszámolja ezt az időt.

2. Akkor párolódik legjobban az étel, ha az edény minimum a feléig, maximum a 2/3-áig van megtöltve!

tips-tricks.jpg

3. Egy óra főzési idő a magas (high) fokozaton 2-2 és fél óra főzési időnek felel meg az alacsony (low) fokozaton. Így lehet variálni a főzési idővel.

4. A folyadék, amit hozzáadunk az ételhez, nem párolog el, mint normál főzésnél, ezért mindig csak annyit adjunk hozzá, mint amennyit a recept megkövetel!

5. A tésztát mindig csak az utolsó 30 percben adjuk az ételhez, ha csak a recept másképp nem rendelkezik!

6. A rizs kimondottan sok folyadékot vesz fel, ezért szükséges lehet valamivel több folyadék hozzáadására a szokásosnál.

7. Alacsony hőfokú párolásnál néhány zöldségnek (pl.: répa, burgonya) több időre van szüksége, mint a húsnak. Ezért alulra kell, hogy kerüljenek a zöldségek és rá hús, így biztosítjuk, hogy elegendő folyadékhoz jussanak.

8. Érdemes inkább friss zöldségeket használni, mert mélyhűtött termékek gyorsabban puhulnak és vesztik el a színüket.

9. Ha nem szeretjük a zsíros húsrészeket, akkor a párolás előtt megpiríthatjuk (kérgesíthetjük) serpenyőben, vagy a slow cooker edényben.

10. A tej, a tejszín, a tejföl, a sajt, a tészta, a rizs és a hal gyorsabban párolódik, ezért csak fél vagy egy órával a főzés vége előtt tegyük az edénybe. Figyeljük mindig az aktuális receptet!

fűszer.jpeg

11. A szárított fűszerek, vagy a szószok (szója szósz, tabasco) aromája a párolás során intenzívebben érvényesül, ezért óvatósan adagoljuk!

12. A friss fűszereket csak a párolás végén adjuk az ételhez!

Szólj hozzá!

Címkék: Tippek Slow cooking

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr225493867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása