A mai receptünk csirke vadász módra, avagy az olaszok csirkepaprikása. Nagyon népszerű Olaszországban, így számtalan verziója létezik, mi most a lassúfőző verziót osztjuk meg.
Hozzávalók
4 dkg liszt
1 csirke bőr nélkül
2 evőkanálnyi olivaolaj
2 közepes vöröshagyma karikákra vágva
1 TV paprika csíkokra vágva
20 dkg csiperke gomba szeletekre vágva
1 konzerv hámozott paradicsom kockákra vágva, lé nélkül
2 gerezd aprított fokhagyma
1 teáskanálnyi szárított oregáno
1/2 teáskanálnyi szárított bazsalikom
10 dkg reszelt parmezán
1 dl száraz fehérbor
1 dl csirke alaplé
Só
Bors
Elkészítés
A feldarabolt sózott, borsozott csirkét megforgatjuk a lisztben. A felesleget lerázzuk és közepes lángon a felhevített olajon megpirítjuk. Helyezzük a csirkét a lassúfőző edényünkbe, szórjuk rá a hagymát, a paprikát és gombát. Egy kis tálban keverjük össze a paradicsomot, a fokhagymát, az oregánót és a bazsalikomot és adjuk a zölséges csirkéhez. Öntsük hozzá a csirke alaplevet és a fehérbort. Pároljuk low fokozaton 4 és fél órát. Tálalás előtt szórjuk meg reszelt parmezánnal. Bármilyen olasz tészta ideális köret hozzá. Jó étvágyat!
1 adag: 277 cal, 11 g zsír, 15 g szénhidrát, 29 g fehérje, 2 g rost, 85 mg koleszterin, 463 mg nátrium, 146 mg kálcium