Egy nagyon különleges lassúfőző recept, amelyet végtelenül egyszerű elkészíteni
Hozzávalók 8 személyre
1,2 kg marha lapocka
2 evőkanál vaj
1 kg hagyma karikákra vágva
1 gerezd fokhagyma
20 g szárított erdei gomba 100 ml vízbe beáztatva
100 ml vörösbor
Só
Bors
Néhány zsályalevél
Elkészítés
A hús minden oldalát megpirítjuk a vajon, sózzuk, borsozzuk és a lassúfőző edénybe helyezzük. A hagymát a vajban megpirítjuk, és az összenyomott fokhagymával együtt rátesszük a húsra. A vajas alaphoz adjuk a gombát és a vörösbort, egyszer felforraljuk, majd ráöntjük a hagymás húsra. Az egészet sózzuk , borsozzuk mégegyszer.
High fokozaton 5-6 órát pároljuk.
Ha kész, a húst felszeleteljük és a gombás szósszal tálaljuk.
Köretnek Gnocchit és mediterrán zöldségkeveréket adjunk mellé.
Jó étvágyat!