Aki szereti az olaszos ízeket, az mindenképpen próbálja ki ezt az igazi olasz specialitást.
Slow cooker fokozat: High
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 5 óra 45 perc
Hozzávalók
300 g sertés darálthús
300 g marha darálthús
5 dkg reszelt parmezán sajt
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál aprított petrezselyem
3 dkg prézli
1 evőkanál olivaolaj
1 apróra vágott vöröshagyma
2 kockára vágott zellerszár
1 apró kopkára vágott sárgarépa
2 kis konzerv sűrített paradicsom
350 g tészta (lehet penne, fusili, rigatoni tetszés szerint)
Só
Bors
Elkészítés
Helyezzük egy keverő tálba a darálthúsokat és sózzuk, borsozzuk. Öntsük hozzá a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot, az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet. Kézzel gyúrjuk össze és formázzunk akkora húsgolyókat, mint egy kisebb fasírt.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olivaolajat és pirítsuk meg benne a húsgolyókat, kb 2 perc alatt. Szedjük ki a golyókat egy tányérra és ugyanebbe az olajba öntsük bele az apróravágott hagymát, a kockára vágott répát és a zellerszárat. Pirítsuk 2 percig és keverjük bele a sürített paradicsomot és öntsük fel 3 dl vízzel. Keverjük össze és hagyjuk egyszer rottyanni.
Állítsuk a lassúfözőnket high fokozatra. Öntsük a szószunkat az edény aljára és tegyük a húsgolyókat a szószba. Fedjük le és 5 órán keresztül pároljuk.
Ha elkészült a hús, öntsük bele a tésztát és pároljuk tovább 45 percig.
Tálaljuk parmezánnal és petrezselyemmel. Jó étvágyat :)