Ma egy nagyszerű és ízletes marharagut készítettünk el a lassúfözőnkben. Íme
Hozzávalók 4 főre
80 dkg marhalapocka
30 dkg friss vagy fagyasztott erdei gombakeverék
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 zellerszár
1 evőkanál paradicsompüré
3 dl csirkealaplé
1 szár rozmaring
1 evőkanál liszt
1 dl vörösbor
Só
Bors
Elkészítés
A húst vágjuk nagy kockákra, sózzuk, borsozzuk. Kevés olivaolajon rövid ideig pirítsuk meg egy serpenyőben, vagy a lassúfőző cserépedényében
A húst szedjük ki egy tányérra és az olajban pirítsuk meg a gombát a hagymával és a fokhagymával
Szórjuk meg a liszttel a hagymás gombát. Adjuk hozzá a paradicsompürét, keverjük meg, majd öntsük hozzá az alaplevet és főzzük össze 2-3 perc alatt
Vágjuk karikára a répát és a zellert és tegyük a lassúfőző edény aljára
Helyezzük a húskockákat a zöldségekre
Öntsük a húsra a gombás szószunkat és tegyük hozzá a rozmaringot
Öntsünk hozzá kevés vörösbort
Fedjük le és pároljuk high fokozaton 5 és fél órán keresztül
És már el is szaladt az idő, íme a kész ragunk
Mi rizzsel tálaltuk. A hús hihetetlenül omlós és finom lett. Jó étvágyat hozzá!