Ez a lassúfőző edényben elkészíthető recept nagyon hasonlít egy ízletes filippinó ételre, az Adobo csirkére.
Hozzávalók
6 csirke felsőcomb, bőr nélkül
6 csirke alsócomb, bőr nélkül
120 ml szója szósz
60 ml víz
1 és fél evőkanálnyi balzsamecet
2 evőkanálnyi barna cukor
1 teáskanálnyi kínai ötfűszer keverék
1 evőkanálnyi friss reszelt gyömbér
2 közepes sárgarépa karikákra vágva
1 fej vöröshagyma vékony szeletekre vágva
5 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
4 teáskanálnyi kukoricakeményítő
1 marék friss koriander
Elkészítés
Tegyük a lassúfőző edényünkbe a koriandert, a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát, a gyömbért, az ötfűszer keveréket és a barna cukrot. Öntsük hozzá a szója szószt, a vízet, a balzsamecetet és alaposan keverjük össze. Ebbe helyezzük a csirke combokat és locsoljuk meg a lével. Pároljuk low fokozaton 7 órán keresztül, amíg a csirke omlós nem lesz. Vegyük ki a csirke combokat az edényből. A kész mártásból vegyünk ki egy csészényit, adjuk hozzá a kukorica keményítőt, majd öntsük vissza és keverjük jól össze a mártásunkat. Tegyük vissza a csirke combokat és pároljuk high fokozaton az ételt további 10 percen keresztül. Tálaljuk forró fehér rizs ágyon és díszítésként szórjuk meg friss korianderrel és újhagymával. Jó étvágyat!