HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Gyömbéres-szójás csirke

2014.01.21. 20:49 :: Főznikönnyű

Ez a lassúfőző edényben elkészíthető recept nagyon hasonlít egy ízletes filippinó ételre, az Adobo csirkére.

gyömbéres csirke.jpg

Hozzávalók

6 csirke felsőcomb, bőr nélkül

6 csirke alsócomb, bőr nélkül

120 ml szója szósz

60 ml víz

1 és fél evőkanálnyi balzsamecet

2 evőkanálnyi barna cukor

1 teáskanálnyi kínai ötfűszer keverék

1 evőkanálnyi friss reszelt gyömbér

2 közepes sárgarépa karikákra vágva

1 fej vöröshagyma vékony szeletekre vágva

5 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva

4 teáskanálnyi kukoricakeményítő

1 marék friss koriander

Elkészítés

Tegyük a lassúfőző edényünkbe a koriandert, a fokhagymát, a hagymát, a sárgarépát, a gyömbért, az ötfűszer keveréket és a barna cukrot. Öntsük hozzá a szója szószt, a vízet, a balzsamecetet és alaposan keverjük össze. Ebbe helyezzük a csirke combokat és locsoljuk meg a lével. Pároljuk low fokozaton 7 órán keresztül, amíg a csirke omlós nem lesz. Vegyük ki a csirke combokat az edényből. A kész mártásból vegyünk ki egy csészényit, adjuk hozzá a kukorica keményítőt, majd öntsük vissza és keverjük jól össze a mártásunkat. Tegyük vissza  a csirke combokat és pároljuk high fokozaton az ételt további 10 percen keresztül. Tálaljuk forró fehér rizs ágyon és díszítésként szórjuk meg friss korianderrel és újhagymával. Jó étvágyat!

1 komment

Címkék: Recept Csirke Slow cooking Csirkecomb Mártás Keleti íz

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr945773999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EmilV 2018.10.29. 13:05:50

Nagyon tetszik ez a recept, ki is próbálom, de azt hiszem a víz mennyisége el van írva. Gondolom nem 60, hanem 600 ml víz kell hozzá.
süti beállítások módosítása