HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Rizseshús Paella stílusban

2013.10.11. 19:53 :: Főznikönnyű

Ezúttal egy végtelenül egyszerű, de nagyon különleges egytálétel lassúfőző receptjét osztjuk meg veletek!

Slow cooker fokozat: High

Előkészítési idő: 10 perc

Főzési idő: 2,5-3 óra

paella_gr.jpg

Hozzávalók 8 személyre

500 g csirkemell csíkokra vágva

100 g Chorizo (vagy bármilyen más csípős kolbász) kockára vágva

1 nagy hagyma karikára vágva

1 evőkanál olívaolaj 

600 ml csirkealaplé

1 konzerv hámozott paradicsom 

1 gerezd fokhagyma 

Bors

Szárított Oregano

1 db Sáfrány 

320 g hosszúszemű rizs

1 kaliforniai paprika kis kockára vágva

200 g mélyhűtött zöldborsó

Elkészítés

A csirkemellet, a kolbászt és a hagymát az olajon egy serpenyőben megpirítjuk. Ha kész, öntsük a lassúfőző edénybe a többi hozzávalóval együtt (a hámozott paradicsom és a fokhagyma szétnyomkodva, alaplé, rizs, sáfrány), kivéve a borsót és a paprikát. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk Oregánóval. Fedjük le és pároljuk High fokozaton 2,5-3 órán keresztül.

Ha megpuhult, hozzáadjuk a borsót és a paprikát és még további fél órát pároljuk. 

Igazán különlegessé tehetjük, ha pirított rákkal, vagy más tenger gyümölcseivel tálaljuk. 

Jó étvágyat !

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Csirke Slow cooking Rizs

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr715563658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása