Ezúttal egy végtelenül egyszerű, de nagyon különleges egytálétel lassúfőző receptjét osztjuk meg veletek!
Slow cooker fokozat: High
Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 2,5-3 óra
Hozzávalók 8 személyre
500 g csirkemell csíkokra vágva
100 g Chorizo (vagy bármilyen más csípős kolbász) kockára vágva
1 nagy hagyma karikára vágva
1 evőkanál olívaolaj
600 ml csirkealaplé
1 konzerv hámozott paradicsom
1 gerezd fokhagyma
Só
Bors
Szárított Oregano
1 db Sáfrány
320 g hosszúszemű rizs
1 kaliforniai paprika kis kockára vágva
200 g mélyhűtött zöldborsó
Elkészítés
A csirkemellet, a kolbászt és a hagymát az olajon egy serpenyőben megpirítjuk. Ha kész, öntsük a lassúfőző edénybe a többi hozzávalóval együtt (a hámozott paradicsom és a fokhagyma szétnyomkodva, alaplé, rizs, sáfrány), kivéve a borsót és a paprikát. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk Oregánóval. Fedjük le és pároljuk High fokozaton 2,5-3 órán keresztül.
Ha megpuhult, hozzáadjuk a borsót és a paprikát és még további fél órát pároljuk.
Igazán különlegessé tehetjük, ha pirított rákkal, vagy más tenger gyümölcseivel tálaljuk.
Jó étvágyat !