HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Ratatouille

2014.02.02. 19:35 :: Főznikönnyű

Egy klasszikus dél franciaországi étel lassúfőző edényben elkészítve.

ratatouille.jpg

Hozzávalók

1 nagy padlizsán hámozva és kockákra vágva

3 közepes paradicsom kockákra vágva

3 közepes cukkini kockákra vágva

2 fej közepes vöröshagyma kockákra vágva

1 nagyobb TV paprika kockákra vágva

1 nagyobb sárga kaliforniai paprika kockákra vágva

170 g érett olivabogyó félbe vágva

2 kicsi konzerv paradicsompüré

1 marék friss bazsalikom apróra vágva

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

Bors

2 evőkanál olivaolaj

Elkészítés

A padlizsánt tegyük egy tálba, sózzuk meg és hagyjuk fél órát állni, majd töröljük szárazra. Kenjük ki olivaolajjal a lassúfőző edényünket. Tegyük bele a padlizsánt, a paradicsomot, a cukkinit, a hagymát, a paprikákat, az olivabogyót, a paradicsompürét, a bazsalikomot, a fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Öntsük az olivaolajat a zöldségekre. Pároljuk high fokozaton 4 órán keresztül. Jó étvágyat!

1 adag: 127 cal, 7 g zsír, 15 g szénhidrát, 3 g fehérje, 4 g rost, 488 mg nátrium, 42 mg kálcium.

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Francia Cukkini Padlizsán Vegetáriánus Egészséges táplálkozás Slow cooking

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr105794535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.