HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Fokhagymás csirke

2014.01.07. 21:22 :: Főznikönnyű

Amennyire egyszerű, annyira finom ez a lassúfőzőben készült fokhagymás csirke.

Slow-Cooker-Garlic-Chicken-1.jpg

Hozzávalók

2 csontos csirkemell

4 db csirke alsócomb

Bors

1 közepes hagyma karikára vágva

1/2 dl olivaolaj

8 nagyobb gerezd fokhagyma kettévágva

1 szál friss kakukkfű

2,5 dl száraz fehérbor

5 evőkanál liszt

Elkészítés

A csirkét sózzuk, borsozzuk és az olajon kb 4 perc alatt a bőrét aranysárgára pirítjuk.

Slow-Cooker-Garlic-Chicken-2.jpg

Szórjuk a hagymát, a fokhagymát és a kakukkfüvet a lassúfőző edény aljába, és sózzuk borsozzuk.

Slow-Cooker-Garlic-Chicken-3.jpg

Helyezzük rá a csirkét a bőrös oldalával felfelé.

SLow-Cooker-Garlic-Chicken-4.jpg

Egy kis tálban keverjük össze a bort a liszttel és öntsük a csirkére.

SLow-Cooker-Garlic-Chicken-8.jpg

Pároljuk high fokozaton 3 és fél órát, vagy low fokozaton 7 órát, míg a csirke vajpuha nem lesz. Tálalhatjuk rizzsel, kuszkusszal, polentával, vagy burgonyapürével. Jó étvágyat!

SLow-Cooker-Garlic-Chicken-9.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Csirke Slow cooking Csirkecomb Fokhagymás

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr365745320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.