HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Tejszínes gombakrémleves

2013.12.09. 19:19 :: Főznikönnyű

Lassúfőzőnkben nagyon finom leveseket is készíthetünk. Ma a tejszínes gombakrémleves receptjét osztjuk meg.

gombakremleves.jpg

Hozzávalók

100 g vaj

40 dkg vékonyra szeletelt champion gomba

1 közepes fej hagyma apró kockára vágva

7 dkg liszt

1 és fél teáskanálnyi só

1/2 teáskanálnyi feketebors

1/4 teáskanálnyi szerecsendió

1 l víz

2,5  dl tejszín

180 g tejföl

3 dl csirke alaplé

1/2 csokor petrezselyem apróra vágva

Elkészítés

Pirítsuk meg a vajon egy serpenyőben a hagymát és a gombát. Adjuk hozzá a lisztet, a sót, a borsot és a szerecsendiót, és keverjük jól össze. Öntsük az egészet a lassúfőző edényünkbe. Keverjük össze habverővel a vízet a tejszínt, a tejfölt, és a csirke alaplevet egy tálban, majd öntsük a hagymás, gombás alaphoz. Pároljuk low fokozaton 4 órán keresztül. Ha lejárt az idő, kapcsoljuk a lassúfőzőt high fokozatra és gyakori kevergetés mellett pároljuk még egy órán keresztül. Tálalás előtt szórjuk meg petrezselyemmel. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Leves Gomba Slow cooking Krémleves

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr15683501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.