HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Póréhagymás rizottó

2013.11.17. 19:57 :: Főznikönnyű

Szuper egyszerű, mégis nagyon finom és szaftos. Vegetáriánusoknak is ajánlott.

risotto_gr.jpg

Hozzávalók 4 személy részére

200 g póréhagyma karikákra vágva
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
Bors

180 g Arborio- rizs
100 ml fehérbor
550 ml csirkealaplé
100 g reszelt parmezán
1 cs apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Olvasszuk fel a vajat és az olajat egy serpenyőben és pároljuk benne 2 percig a póréhagymát. Adjuk hozzá a rizst és a szétnyomott fokhagymát, és pároljuk addig, míg a rizs üvegessé válik. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük hozzá a bort és hagyjuk egyszer rottyanni . Végül adjuk hozzá a csirkealaplevet és öntsük az egészet a lassúfőző edénybe. Fedjük le és Slow fokozaton pároljuk 2-3 órát, míg a rizs megpuhul. Ha kész, keverjük hozzá a Parmezánt és a petrezselymet és már tálalhatjuk is. Párolhatunk a rizzsel együtt halat is mellé a lassúfőző edényünkben.
Jó étvágyat!

6 komment

Címkék: Recept Hal Slow cooking Rizotto

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr645639578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Six 2013.11.19. 07:16:04

mondjuk ez elég messze van a rizottótól, max főtt rizs... nem ugyanaz. attól persze még lehet finom, de ez nem rizottó

devadel 2013.11.19. 08:49:12

hát ha mondjuk rizottó főzés lenne a cél, nem pedig a lassúfőző edény elvtelen reklámozása, akkor ez a bejegyzés nagyon máshogy nézne ki.

pedig biztos vannak azért olyan ételek, aminek elkészítésére ez az edény alkalmas.

jozsefka1 2013.11.19. 11:31:29

Ez nem rizottó, hanem egy köret, max vegáknak főétel. A lassúfőző reklám meg gáz, szerintem simán meglehet ezt csinálni egy jó edényben gázon is, csak persze sasolni kell, amikor már kezdi elfőni a levét.

Slano 2013.11.19. 12:37:29

Azért tartalmaz rizottós elemeket, én úgy főzöm, h apránként öntöm hozzá az alaplevet, szerintem így is kell hivatalosan, a lassúfőző edény, ami nem tudom mi és miért jó, (h magasabb legyen a számla?) az lehet, hogy így egyben megcsinálja, ha hozzáöntöd a levet, mondjuk az, h 2-3 óra alatt, amikor a rizottó simán 30 perc alatt megvan az egy vicc.

Emmanuel Goldstein 2013.11.19. 15:21:01

ez a lassúfőző asszem a fritőz, gofrisütő és kenyérgép közeli rokona, eccer mindeki megveszi majd egy használat, egy év szekrénybentárolás után elajándékozza valami ellenségének :)

Nanenáné 2013.11.19. 16:59:55

Azért azt megnézném, mi lesz a halból, ha - bármilyen lassú főzőben - 2-3 óráig párolják!