HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Lombardiai hagymás sült

2013.11.01. 06:40 :: Főznikönnyű

Egy nagyon különleges lassúfőző recept, amelyet végtelenül egyszerű elkészíteni

zwiebelbraten_gr.jpg

Hozzávalók 8 személyre

1,2 kg marha lapocka
2 evőkanál vaj
1 kg hagyma karikákra vágva
1 gerezd fokhagyma
20 g szárított erdei gomba 100 ml vízbe beáztatva
100 ml vörösbor

Bors
Néhány zsályalevél

Elkészítés

A hús minden oldalát megpirítjuk a vajon, sózzuk, borsozzuk és a lassúfőző edénybe helyezzük. A hagymát a vajban megpirítjuk, és az összenyomott fokhagymával együtt rátesszük a húsra. A vajas alaphoz adjuk a gombát és a vörösbort, egyszer felforraljuk, majd ráöntjük a hagymás húsra.  Az egészet sózzuk , borsozzuk mégegyszer.
High fokozaton 5-6 órát pároljuk.
Ha kész, a húst felszeleteljük és a gombás szósszal tálaljuk.
Köretnek Gnocchit és mediterrán zöldségkeveréket adjunk mellé.
Jó étvágyat!

1 komment

Címkék: Recept Gomba Slow cooking Marhahús

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr105602437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.11.02. 09:06:41

Érdekes, én már régóta lassan főzök csak úgy magamtól. Különösebben sosem hittem el azt a Stáljudit féle axiómát, hogy gyorsan össze lehetne ütni valami finomat.