HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Tejszínes csirkeragu

2013.10.31. 16:11 :: Főznikönnyű

Egy végtelen egyszerű, de annál finomabb lassúfőző recept, ha tényleg csak 5 perced van az előkészületekre.

cserkeragu.jpg

Hozzávalók 4 személyre

500 g csirkemellfilé
250 g friss csiperkegomba
250 g mélyhűtött zöldborsó
100 ml fehérbor
150 ml csirkealaplé

Bors
100 ml tejszín
Petrezselyem

Elkészítés

A csirkemellfilét kockákra vágjuk és a lassúfőző edénybe tesszük. A gombát felszeleteljük és rászórjuk a húskockák tetejére. A borsót szintén ráöntjük a húsra. A bort elkeverjük a csirkealaplével és beleöntjük a lassúfőző edénybe.
Az egészet sózzuk, borsozzuk. High fokozaton 2,5 órán át pároljuk.
30 perccel a vége előtt hozzáadjuk a tejszínt és elkeverjük.
Ha kész, mégegyszer sóval, borssal ízesítjük. A tetejét petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Ízlés szerint adhatunk hozzá spárgát és sárgarépát is.
Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Csirke Tejszín Slow cooking

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr315608196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.