HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Cukkini krémleves

2013.10.15. 19:45 :: Főznikönnyű

Egy finom fűszeres krémleves esős délutánokra

cukkini_kremleves.jpg

Hozzávalók 6 személyre

750 g cukkini darabokra vágva

1 hagyma darabokra

2 evőkanál olaj

1 evőkanál curry

2 evőkanál rizs

650 ml csirkealaplé

6 levél friss bazsalikom

Bors

100 ml tejszín 

Elkészítés

Tegyük a cukkinit, hagymát, olajat és curryt a lassúfőző edénybe és pároljuk 30 percig High fokozaton. Utána adjuk hozzá a forró csirkealaplevet, a rizst és a bazsalikomot és pároljuk további 3 órát High, vagy 6-7 órát Slow fokozaton.

Ha letelt az idő, pürésítsük botmixerrel, adjuk hozzá a tejszínt és forrósítsuk még 20 percig High fokozaton. Ha túl sűrű, csirkealaplével higíthatjuk.

Tálaljuk krutonnal vagy ciabbattával. Jó étvágyat!

2 komment

Címkék: Recept Leves Cukkini Slow cooking

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr505572489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszterlánc21 · http://eszterlancfoz.blog.hu 2013.10.16. 12:19:34

Cukkini krémlevest közel 4 órán keresztül főzni?? Ne hülyéskedjetek már!