HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Olasz húsgolyók tésztával

2013.10.02. 14:50 :: Főznikönnyű

Aki szereti az olaszos ízeket, az mindenképpen próbálja ki ezt az igazi olasz specialitást.

Slow cooker fokozat: High

Előkészítési idő: 15 perc

Főzési idő: 5 óra 45 perc

Képernyőfotó 2013-10-02 - 14.11.43.png

Hozzávalók

300 g sertés darálthús

300 g marha darálthús

5 dkg reszelt parmezán sajt

3 gerezd fokhagyma

2 evőkanál aprított petrezselyem

3 dkg prézli

1 evőkanál olivaolaj

1 apróra vágott vöröshagyma

2 kockára vágott zellerszár

1 apró kopkára vágott sárgarépa

2 kis konzerv sűrített paradicsom

350 g tészta (lehet penne, fusili, rigatoni tetszés szerint)

Bors

Elkészítés

Helyezzük egy keverő tálba a darálthúsokat és sózzuk, borsozzuk. Öntsük hozzá a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot, az apróra vágott fokhagymát és a petrezselymet. Kézzel gyúrjuk össze és formázzunk akkora húsgolyókat, mint egy kisebb fasírt.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olivaolajat és pirítsuk meg benne a húsgolyókat, kb 2 perc alatt. Szedjük ki a golyókat egy tányérra és ugyanebbe az olajba öntsük bele az apróravágott hagymát, a kockára vágott répát és a zellerszárat. Pirítsuk 2 percig és keverjük bele a sürített paradicsomot és öntsük fel 3 dl vízzel. Keverjük össze és hagyjuk egyszer rottyanni. 

Állítsuk a lassúfözőnket high fokozatra. Öntsük a szószunkat az edény aljára és tegyük a húsgolyókat a szószba. Fedjük le és 5 órán keresztül pároljuk.

Képernyőfotó 2013-10-02 - 14.13.23.png

Ha elkészült a hús, öntsük bele a tésztát és pároljuk tovább 45 percig.

Képernyőfotó 2013-10-02 - 14.13.46.png

Tálaljuk parmezánnal és petrezselyemmel. Jó étvágyat :)

Képernyőfotó 2013-10-02 - 14.10.23.png

6 komment

Címkék: Recept Olasz Slow cooking Marhahús Sertés Tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr655547576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zirowe 2013.10.03. 11:52:00

Ez az undormány minden, de nem olasz.
USÁban lett "kitalálva", mint olasz kaja, és ott is eszik.

Olaszországban, ha vki ilyet kér, akkor kb körberöhögik, ugyanúgy, mintha lattét kérne és csak tejet kapna..

oleszt 2013.10.03. 12:02:53

Biztos, hogy 5 órán keresztül kell párolni? Annyi idő alatt egy nagy fazék töltött káposzta is bőven megfő.

Zirowe 2013.10.03. 12:31:42

@Főznikönnyű: nem, az az olasz, ami Olaszországban van.
Ami USÁban van, az egy eltorzult valami, aminek semmi köze nincs az eredeti ízekhez.

toyota yaris 2013.10.03. 13:44:03

Szerintem kizárt,hogy 5 órán át pároljuk hacsak nem olaszos húsgombóc lekvárt akarunk készíteni!! Szt.1,5óra és kész!

Latomus · http://latomus.blog.hu/ 2013.12.04. 04:09:52

Isteniek! A blog is, a felvonultatott kaják is. Gratula! Lato/Ági