HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Erdei gombás marharagu - lépésről lépésre

2013.09.26. 18:51 :: Főznikönnyű

Ma egy nagyszerű és ízletes marharagut készítettünk el a lassúfözőnkben. Íme

kész1.jpg

Hozzávalók 4 főre

80 dkg marhalapocka

30 dkg friss vagy fagyasztott erdei gombakeverék

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 sárgarépa

2 zellerszár

1 evőkanál paradicsompüré

3 dl csirkealaplé 

1 szár rozmaring

1 evőkanál liszt

1 dl vörösbor

Bors

hozzávalók.jpg

Elkészítés

A húst vágjuk nagy kockákra, sózzuk, borsozzuk. Kevés olivaolajon rövid ideig pirítsuk meg egy serpenyőben, vagy a lassúfőző cserépedényében

húspiritas.jpg

A húst szedjük ki egy tányérra és az olajban pirítsuk meg a gombát a hagymával és a fokhagymával

ragu3.jpg

Szórjuk meg a liszttel a hagymás gombát. Adjuk hozzá a paradicsompürét, keverjük meg, majd öntsük hozzá az alaplevet és főzzük össze 2-3 perc alatt

ragu5.jpg

Vágjuk karikára a répát és a zellert és tegyük a lassúfőző edény aljára

zöldségek.jpg

Helyezzük a húskockákat a zöldségekre

húsbe.jpg

Öntsük a húsra a gombás szószunkat és tegyük hozzá a rozmaringot

rozmaring.jpg

Öntsünk hozzá kevés vörösbort

bor.jpg

Fedjük le és pároljuk high fokozaton 5 és fél órán keresztül

óra.jpg

És már el is szaladt az idő, íme a kész ragunk

vég.jpg

Mi rizzsel tálaltuk. A hús hihetetlenül omlós és finom lett. Jó étvágyat hozzá!

kész2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Slow cooking Marhahús Ragu

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr905535073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.