HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Amerika kedvenc szendvicse - avagy pulled pork szendvics lépésről lépésre

2013.09.21. 20:37 :: Főznikönnyű

Ma Amerika egyik kedvenc szendvicsét készítettük el. Ezt a fantasztikus, lassan főtt sertéshúst számtalan fűszerezéssel készítik és a végén a kedvenc szószunkkal bolondíthatjuk meg. Lényege, hogy a húst alacsony hőmérsékleten, lassúfőzőben 8-10 órát pároljuk addig, míg a hús szétomlik, de ugyanakkor hihetetlenül szaftos marad.

nyitokep.jpg

Ezt a szendvicset előszőr a Fald fel Amerikát! című műsorban láttuk, ahol csorgó nyállal figyeltük, ahogy Adam Richman ipari mennyiségben falta fel ezeket a specialitásokat. adam-richman.jpg

És akkor maga a recept:

Hozzávalók

1,5 kg sertéshús (leggyakrabban lapockából készítik, mi most combból készítettük)

2 fej vöröshagyma (karikákra vágva)

4 fokhagyma (vékony szeletekre vágva)

Bors

1 evőkanál őrölt chilli

1 evőkanál barnacukor

1/2 teáskanál római kömény (lehet hagyományos őrölt kömény is

2-2,5 dl alaplé (mi tyúkhúslevest használtunk)

alapa.jpg

A fűszereket és a barnacukrot keverjük össze

füszerkeverek.jpg

Dörzsöljük be alaposan a húst a fűszerkeverékkel

fuszerezett_hus.jpg

Tegyük a hagymát és a fokhagymát a lassúfőzőbe és öntsük le az alaplével

hagyma_fokh.jpg

Helyezzük a húst a hagymára

hus_be.jpg

Fedjük le, állítsuk low fokozatra és pároljuk 8 és fél órán keresztül (érdemes akár este elkészíteni, így reggelire kész a finom húsos szendvics)ido_beállítás.jpg

És íme a pulled porkunk a 8 és fél óra elteltével

kész.jpg

Emeljük ki a húst egy vágódeszkára

hús vágón.jpg

A hús szinte magától szétomlik, villa segítségével szedjük szálakra

hus_szetszedes.jpg

hus_szetszedve.jpg

Szűrjük le az alaplevet a hagymáról

leszures.jpg

A húst keverjük össze a hagymával, öntsünk rá 1-2 merőkanál alaplevet és ízlés szerint sózzuk meg a húst, ha szükséges

hus_alaple.jpg

Készítsük el ízlés szerint a szendvicsünket. Mi mustárral és házi csalamádéval tálaltuk. Leggyakrabban BBQ szósszal fogyasztják, de lényegében bármilyen szósszal kipróbálhatjuk.

zarokep.jpg

2 komment

Címkék: Recept Szendvics Sertés

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr385527495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pudva · http://www.fatfish.hu 2013.11.11. 17:22:04

Köszi a leírást, pár hónapja kóstoltam először ilyet, és azóta imádom! :)

Lehet ezt más hússal is pl.: marha?

Főznikönnyű 2013.11.12. 06:38:31

@Pudva: Persze lehet marhából is. Mi is próbáltuk és zseniális lett :)