HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Arroz con leche (spanyol tejberizs eperrel)

2013.09.05. 20:10 :: Főznikönnyű

Egy végtelenül egyszerű desszert recept, amivel biztosan nem vallunk szégyent!

Slow cooker főzési fokozat: high

Főzési idő: 2,5-3 óra

milchreis.jpg

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 125g Arborio rizs
  • 1l tej
  • 1/2 vanília rúd félbevágva
  • 1 narancs héja
  • 1 citrom héja
  • 1 rúd fahéj
  • csipetnyi só
  • 2-3 evőkanál cukor vagy izlés szerint több

Elkészítés

Minden hozzávalót tegyünk az edénybe és keverjük össze. Az edényt high fokozatra állítjuk és 2,5-3 órát pároljuk. Ha otthon vagy főzés közben, akkor fél időben egyszer megkeverheted! Ha kész vagyunk, a fűszereket és a gyümölcsök héját kihalásszuk és a rizst langyosan vagy hidegen szervírozzuk. Izlés szerinti gyümölccsel megbolondítjuk.

Előnye

Slow cooker előnye, hogy biztosan nem égetjük oda a tejberizst. A lassúfőzés garantáltan kihozza a gyümölcsök és a fűszerek aromáját.

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Desszert Slow cooking Rizs

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr155497133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.