Főzni könnyű - Utolsó kommentek
blfr5@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/02/14/sajtos_karfiolleves/full_commentlist/1#c41400659
Válasz erre: Sajtos karfiolleves
2022-05-12T20:04:51+02:00
2022-05-12T20:04:51+02:00
Erika Jóvér
http://blog.hu/user/1610735
Nagyon tetszik a recept, ki fogom próbálni!
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/03/06/citromos_csirke_885/full_commentlist/1#c37030631
Válasz erre: Citromos csirke
2019-04-07T20:37:22+02:00
2019-04-07T20:37:22+02:00
takacsveca93
http://blog.hu/user/1285651
Remek recept, olcsó alapanyagok kellenek hozzá és igazából nagyon hamar elkészül. <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/penny-market/">www.ujsagomat.hu/penny-market/</a> Összehasonlítottam online az árakat és itt volt a legolcsóbb a hozzávaló.
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/01/21/gyomberes-szojas_csirke/full_commentlist/1#c36035957
Válasz erre: Gyömbéres-szójás csirke
2018-10-29T13:05:50+01:00
2018-10-29T13:05:50+01:00
EmilV
http://blog.hu/user/1396143
Nagyon tetszik ez a recept, ki is próbálom, de azt hiszem a víz mennyisége el van írva. Gondolom nem 60, hanem 600 ml víz kell hozzá.
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben/full_commentlist/1#c29448612
Válasz erre: Eperlekvár őrzés nélkül paleolit kivitelben
2016-02-01T11:37:31+01:00
2016-02-01T11:37:31+01:00
Ancika13
http://blog.hu/user/1082440
Nekem a lassúfőzővel egy problémám van, hogy a húsok készítésénél túl sok a lé, kevesebb szafttal sokkal jobban szeretném. Még mindig kísérletezgetek, remélem, találok ilyen receptet is!
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben/full_commentlist/1#c29448578
Válasz erre: Eperlekvár őrzés nélkül paleolit kivitelben
2016-02-01T11:34:49+01:00
2016-02-01T11:34:49+01:00
Ancika13
http://blog.hu/user/1082440
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben?full_commentlist=1#c23275300" class="reply_nick_511646" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 23275300 );">@retinax</a>: Tutira eláll! Már azért is, mert amikor kész van, hermetikusan lezárva és a feje tetejére állítva csírátlanított lekvárod lesz. Csak azért merek így nyilatkozni, mert már csináltam és nagyon bejött! Már 3. évesek lesznek a lekvárjaim, kicsit túlfőztem magam, de még mindig finomak és fogyaszthatók!
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben/full_commentlist/1#c23275300
Válasz erre: Eperlekvár őrzés nélkül paleolit kivitelben
2014-06-15T22:38:01+02:00
2014-06-15T22:38:01+02:00
retinax
http://blog.hu/user/511646
Engem az érdekelne, hogy eláll-e. Érdekelne, hogy mi újság a polcon pár hónap múlva, valamint az is, hogy felbontás után meddig nem penészedik meg a hűtőben. Mondjuk tényleg iszonyat macerás módszer, ki ne derüljön a végén, hogy hiába...
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben/full_commentlist/1#c23274926
Válasz erre: Eperlekvár őrzés nélkül paleolit kivitelben
2014-06-15T21:40:13+02:00
2014-06-15T21:40:13+02:00
Pierr Kardán
http://blog.hu/user/336941
Nyírfacukor (xilit). Az, bammeg, nyírfacukor :-(( De olyan "nyírfa"cukor, amit a kukorica csutkájából állítanak elő :-))
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben/full_commentlist/1#c23274812
Válasz erre: Eperlekvár őrzés nélkül paleolit kivitelben
2014-06-15T21:20:30+02:00
2014-06-15T21:20:30+02:00
Anatómus
http://blog.hu/user/38213
Tényleg csúnya lett. Ha már dzsemfixezünk, akkor miért kell a lekvárfőzést paleolitnak hívni? A cukoralkohol használata és a macerás hűtés-fűtés nem indokolja ezt. <br />
(Egyáltalán, miért kell valamit paleolitnak hívni, ami modern konyhatechnikai eszközök és a jelenlegi élelmiszerekből mesterkélten összeválogatva készül?)
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben/full_commentlist/1#c23274328
Válasz erre: Eperlekvár őrzés nélkül paleolit kivitelben
2014-06-15T19:58:30+02:00
2014-06-15T19:58:30+02:00
Mitzi von Küche
http://blog.hu/user/73895
Sajnos, nem túl szép az eredmény, látszik a túlfőzés hatása. Én is a Dzsemfix-et és a 3-4 perces főzést alkalmazom eper, meggy és sárgabarack vonalon: guszta szín, tökéletes állag.
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben/full_commentlist/1#c23273414
Válasz erre: Eperlekvár őrzés nélkül paleolit kivitelben
2014-06-15T15:58:44+02:00
2014-06-15T15:58:44+02:00
eßemfaßom meg áll
http://blog.hu/user/733286
egyébként továbbra se értem, miért terjed el blogkörökben, hogy 400x500 pixeles helyekre 1600x1800 pixeles megabájtos képeket kell a böngészövel leméreteztetve rakni, nem küld el benneteket a kedves mamába aki véletlenül korlátos mobilnettel téved erre és egy napnyi netezési keretét leszivja 5 kép?<br />
<br />
Olyan bonyolult beszerezni ingyenért az IrfanView-t és leméretezni a képeket a szükséges méretre?
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben/full_commentlist/1#c23273404
Válasz erre: Eperlekvár őrzés nélkül paleolit kivitelben
2014-06-15T15:55:12+02:00
2014-06-15T15:55:12+02:00
eßemfaßom meg áll
http://blog.hu/user/733286
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben?fullcommentlist=1#c23272801" class="reply_nick_126052" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 23272801 );">@midnight coder</a>: ugye, mire szörember beszerezte az eritrirolt, dzsemfixet, nyírfacukrot, nem lehetett könnyű meló két mammutvadászat közben
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben/full_commentlist/1#c23273021
Válasz erre: Eperlekvár őrzés nélkül paleolit kivitelben
2014-06-15T14:32:46+02:00
2014-06-15T14:32:46+02:00
gabardin
http://blog.hu/user/773222
Én ilyen macerás lekvárfőzést még nem olvastam...<br />
Ha már dzsemfixet használsz, alkalmazhatod a tasakon leírt módszert, 3-4 perc forralás, oszt jónapot.
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben/full_commentlist/1#c23272801
Válasz erre: Eperlekvár őrzés nélkül paleolit kivitelben
2014-06-15T13:43:49+02:00
2014-06-15T13:43:49+02:00
midnight coder
http://blog.hu/user/126052
Szegény ősembernek anno milyen nehéz lehetett összeszednie a hozzávalókat. Nem beszélve a főző alkalmatosságokról. Ő szerintem ha talált 5 kiló epret, azt megette egy ültő helyében, és nagyon boldog volt mert így nyert 2-3 napot a következő adag kaja előteremtésére.
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben/full_commentlist/1#c23272468
Válasz erre: Eperlekvár őrzés nélkül paleolit kivitelben
2014-06-15T12:24:36+02:00
2014-06-15T12:24:36+02:00
polyvinyl
http://blog.hu/user/801731
Eperlekvár szerintem:<br />
<br />
5 kg epret nyeles krumplitörővel áttörünk, mert a darabos lekvárt jobban szeretjük, mint a bolti jellegű pépeset. Hozzáöntünk 1,5 kg cukrot, elkeverjük, pár órát pihentetjük, hogy levet eresszen.<br />
<br />
Feltesszük főni, vastag aljú edényben, vagy vaslemez alátéttel, hogy a hő egyenletesen oszoljon el. Főzzük forrástól számítva 20-30 percet.<br />
<br />
Hozzáöntünk 3 csomag 3:1 dzsemfixet, összeforraljuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg a habja elfő, kb 10 percig.<br />
<br />
Tiszta üvegekbe töltjük, lapkával lezárjuk, 10 percre fejreállítjuk, majd talpára állítva szorosan egymás mellé rakva, de nem érintkezve, pléddel letakarva hagyjuk kihűlni az üvegeket.
https://foznikonnyu.blog.hu/2014/06/15/eperlekvar_orzes_nelkul_paleolit_kivitelben/full_commentlist/1#c23272439
Válasz erre: Eperlekvár őrzés nélkül paleolit kivitelben
2014-06-15T12:16:54+02:00
2014-06-15T12:16:54+02:00
polyvinyl
http://blog.hu/user/801731
A vitaminoknak gondolom, annyi is lett a 12 órányi hevítéstől :(
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/10/02/olasz_husgolyok_tesztaval/full_commentlist/1#c21167915
Válasz erre: Olasz húsgolyók tésztával
2013-12-04T04:09:52+01:00
2013-12-04T04:09:52+01:00
Latomus
http://blog.hu/user/138618
Isteniek! A blog is, a felvonultatott kaják is. Gratula! Lato/Ági
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/11/27/jambalaya_garnelarakkal/full_commentlist/1#c21130770
Válasz erre: Jambalaya garnélarákkal
2013-11-28T12:58:04+01:00
2013-11-28T12:58:04+01:00
Mrs. Clayton
http://blog.hu/user/749731
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/11/27/jambalaya_garnelarakkal?fullcommentlist=1#c21129770" class="reply_nick_373485" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21129770 );">@Lille havfrue</a>: <a rel="nofollow" href="http://dictionary.reference.com/browse/cajun">dictionary.reference.com/browse/cajun</a>
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/11/27/jambalaya_garnelarakkal/full_commentlist/1#c21130450
Válasz erre: Jambalaya garnélarákkal
2013-11-28T12:19:05+01:00
2013-11-28T12:19:05+01:00
BotosJeti
http://blog.hu/user/665522
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/11/27/jambalaya_garnelarakkal?fullcommentlist=1#c21129770" class="reply_nick_373485" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 21129770 );">@Lille havfrue</a>: K-val. Az egy másik kérdés, hogy vajon a "j"-t ejtik-e és ha igen, minek a közepén.
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/11/27/jambalaya_garnelarakkal/full_commentlist/1#c21129770
Válasz erre: Jambalaya garnélarákkal
2013-11-28T10:39:21+01:00
2013-11-28T10:39:21+01:00
Lille havfrue
http://blog.hu/user/373485
Jó recept. Hogy ejtendő a 'cajun'?
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/11/17/porehagymas_rizotto/full_commentlist/1#c21052710
Válasz erre: Póréhagymás rizottó
2013-11-19T16:59:55+01:00
2013-11-19T16:59:55+01:00
Nanenáné
http://blog.hu/user/427644
Azért azt megnézném, mi lesz a halból, ha - bármilyen lassú főzőben - 2-3 óráig párolják!
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/11/17/porehagymas_rizotto/full_commentlist/1#c21052000
Válasz erre: Póréhagymás rizottó
2013-11-19T15:21:01+01:00
2013-11-19T15:21:01+01:00
randomuser1
http://blog.hu/user/51538
ez a lassúfőző asszem a fritőz, gofrisütő és kenyérgép közeli rokona, eccer mindeki megveszi majd egy használat, egy év szekrénybentárolás után elajándékozza valami ellenségének :)
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/11/17/porehagymas_rizotto/full_commentlist/1#c21050847
Válasz erre: Póréhagymás rizottó
2013-11-19T12:37:29+01:00
2013-11-19T12:37:29+01:00
Slano
http://blog.hu/user/33906
Azért tartalmaz rizottós elemeket, én úgy főzöm, h apránként öntöm hozzá az alaplevet, szerintem így is kell hivatalosan, a lassúfőző edény, ami nem tudom mi és miért jó, (h magasabb legyen a számla?) az lehet, hogy így egyben megcsinálja, ha hozzáöntöd a levet, mondjuk az, h 2-3 óra alatt, amikor a rizottó simán 30 perc alatt megvan az egy vicc.
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/11/17/porehagymas_rizotto/full_commentlist/1#c21050446
Válasz erre: Póréhagymás rizottó
2013-11-19T11:31:29+01:00
2013-11-19T11:31:29+01:00
jozsefka1
http://blog.hu/user/645155
Ez nem rizottó, hanem egy köret, max vegáknak főétel. A lassúfőző reklám meg gáz, szerintem simán meglehet ezt csinálni egy jó edényben gázon is, csak persze sasolni kell, amikor már kezdi elfőni a levét.
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/11/17/porehagymas_rizotto/full_commentlist/1#c21049499
Válasz erre: Póréhagymás rizottó
2013-11-19T08:49:12+01:00
2013-11-19T08:49:12+01:00
devadel
http://blog.hu/user/173618
hát ha mondjuk rizottó főzés lenne a cél, nem pedig a lassúfőző edény elvtelen reklámozása, akkor ez a bejegyzés nagyon máshogy nézne ki.<br />
<br />
pedig biztos vannak azért olyan ételek, aminek elkészítésére ez az edény alkalmas.
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/11/17/porehagymas_rizotto/full_commentlist/1#c21049246
Válasz erre: Póréhagymás rizottó
2013-11-19T07:16:04+01:00
2013-11-19T07:16:04+01:00
Six
http://blog.hu/user/120202
mondjuk ez elég messze van a rizottótól, max főtt rizs... nem ugyanaz. attól persze még lehet finom, de ez nem rizottó
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/21/amerika_kedvenc_szendvicse_avagy_pulled_pork_szendvics_lepesrol_lepesre/full_commentlist/1#c21001850
Válasz erre: Amerika kedvenc szendvicse - avagy pulled pork szendvics lépésről lépésre
2013-11-12T06:38:31+01:00
2013-11-12T06:38:31+01:00
Főznikönnyű
http://blog.hu/user/815739
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/21/amerika_kedvenc_szendvicse_avagy_pulled_pork_szendvics_lepesrol_lepesre?fullcommentlist=1#c20998658" class="reply_nick_580677" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20998658 );">@Pudva</a>: Persze lehet marhából is. Mi is próbáltuk és zseniális lett :)
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/21/amerika_kedvenc_szendvicse_avagy_pulled_pork_szendvics_lepesrol_lepesre/full_commentlist/1#c20998658
Válasz erre: Amerika kedvenc szendvicse - avagy pulled pork szendvics lépésről lépésre
2013-11-11T17:22:04+01:00
2013-11-11T17:22:04+01:00
Pudva
http://blog.hu/user/580677
Köszi a leírást, pár hónapja kóstoltam először ilyet, és azóta imádom! :)<br />
<br />
Lehet ezt más hússal is pl.: marha?
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/11/01/lombardiai_hagymas_sult/full_commentlist/1#c20937278
Válasz erre: Lombardiai hagymás sült
2013-11-02T09:06:41+01:00
2013-11-02T09:06:41+01:00
Jóléti Dán Kekszesdoboz
http://blog.hu/user/542928
Érdekes, én már régóta lassan főzök csak úgy magamtól. Különösebben sosem hittem el azt a Stáljudit féle axiómát, hogy gyorsan össze lehetne ütni valami finomat.
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/10/15/cukkini_kremleves_570/full_commentlist/1#c20824884
Válasz erre: Cukkini krémleves
2013-10-16T12:19:34+02:00
2013-10-16T12:19:34+02:00
eszterlánc21
http://blog.hu/user/454619
Cukkini krémlevest közel 4 órán keresztül főzni?? Ne hülyéskedjetek már!
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/10/15/cukkini_kremleves_570/full_commentlist/1#c20824731
Válasz erre: Cukkini krémleves
2013-10-16T12:00:44+02:00
2013-10-16T12:00:44+02:00
Lupiborz (törölt)
http://blog.hu/user/740489
Talán inkább 3 percet...
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/10/02/olasz_husgolyok_tesztaval/full_commentlist/1#c20725790
Válasz erre: Olasz húsgolyók tésztával
2013-10-03T12:31:42+02:00
2013-10-03T12:31:42+02:00
Zirowe
http://blog.hu/user/203645
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/10/02/olasz_husgolyok_tesztaval?fullcommentlist=1#c20725741" class="reply_nick_815739" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20725741 );">@Főznikönnyű</a>: nem, az az olasz, ami Olaszországban van.<br />
Ami USÁban van, az egy eltorzult valami, aminek semmi köze nincs az eredeti ízekhez.
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/10/02/olasz_husgolyok_tesztaval/full_commentlist/1#c20725741
Válasz erre: Olasz húsgolyók tésztával
2013-10-03T12:25:35+02:00
2013-10-03T12:25:35+02:00
Főznikönnyű
http://blog.hu/user/815739
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/10/02/olasz_husgolyok_tesztaval?fullcommentlist=1#c20725467" class="reply_nick_203645" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20725467 );">@Zirowe</a>: Az amerikai olasz is olasz :)<br />
<a rel="nofollow" href="http://www.youtube.com/watch?v=jh13Xd2loto">www.youtube.com/watch?v=jh13Xd2loto</a>
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/10/02/olasz_husgolyok_tesztaval/full_commentlist/1#c20725566
Válasz erre: Olasz húsgolyók tésztával
2013-10-03T12:02:53+02:00
2013-10-03T12:02:53+02:00
oleszt
http://blog.hu/user/484137
Biztos, hogy 5 órán keresztül kell párolni? Annyi idő alatt egy nagy fazék töltött káposzta is bőven megfő.
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/10/02/olasz_husgolyok_tesztaval/full_commentlist/1#c20725467
Válasz erre: Olasz húsgolyók tésztával
2013-10-03T11:52:00+02:00
2013-10-03T11:52:00+02:00
Zirowe
http://blog.hu/user/203645
Ez az undormány minden, de nem olasz.<br />
USÁban lett "kitalálva", mint olasz kaja, és ott is eszik.<br />
<br />
Olaszországban, ha vki ilyet kér, akkor kb körberöhögik, ugyanúgy, mintha lattét kérne és csak tejet kapna..
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/18/lemon_curd_angol_citromkrem/full_commentlist/1#c20640556
Válasz erre: Lemon Curd - Angol citromkrém
2013-09-19T19:50:30+02:00
2013-09-19T19:50:30+02:00
pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin)
http://blog.hu/user/560367
Ugyanez slow cooker (?) nélkül?<br />
Azt azért megnézném, hogy 10-ből hány háztartásban van ilyen.
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal/full_commentlist/1#c20546630
Válasz erre: Lassan főtt fokhagymás-gombás marhasült, ízletes pecsenyemártással
2013-09-05T21:38:24+02:00
2013-09-05T21:38:24+02:00
Emődi Tehéntánc
http://blog.hu/user/537011
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal?fullcommentlist=1#c20546455" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20546455 );">@motoroskonyhaja</a>: Rendben, Főni, majd igyekszem. :)
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal/full_commentlist/1#c20546455
Válasz erre: Lassan főtt fokhagymás-gombás marhasült, ízletes pecsenyemártással
2013-09-05T21:11:44+02:00
2013-09-05T21:11:44+02:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal?fullcommentlist=1#c20546190" class="reply_nick_537011" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20546190 );">@Emődi Tehéntánc</a>: Azért (mert nagyon f@szának érzed magad és nagyon trendinek) szerintem tanuld meg a főzés -és a marketing- alapjait, amellett, hogy nagyon trendin szeretnél nyilatkozni. Mire 25 leszel lehet, hogy menni is fog ;)<br />
<br />
A blog általad is említett receptje pedig eddig LOPOTT, Drága barátom, tehát nem szerencsés "vissza lehet jönni ekézni szerencsétlen arcot, aki - feltételezhetően - merő jószándékból el akart kezdeni recepteket kitenni egy blog.hu-s oldalra a saját szabadideje terhére."<br />
Tegye! A saját receptjét! A saját fejéből! Ja, vett egy qrva drága cuccot a teleshopból (akárhonnan, szarok rá) mert lövése nincs a gasztronómiáról, a főzésről, de trendi akar lenni? Ám legyen. MAGÁTÓL és a SAJÁT GONDOLATAITÓL. Nem baj. Biztos készít egy chilis-babot majd neked (írjam a linket a nagyon trendi eredeti recepthez...?)
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal/full_commentlist/1#c20546381
Válasz erre: Lassan főtt fokhagymás-gombás marhasült, ízletes pecsenyemártással
2013-09-05T20:55:45+02:00
2013-09-05T20:55:45+02:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal?fullcommentlist=1#c20544896" class="reply_nick_815739" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20544896 );">@Főznikönnyű</a>: Kedves Főznikönnyű: sajnos -ahogy elnézem- több nyelven is kerestem az ehhez való reciket- de nem találtam olyat, amit "kizárólag ebben", "kizárólag így" lehet elkészíteni (persze ezzel hirdetik)....;) Egy sima otthoni sütő MINIMUM ugyanezt az élményt nyújtja, csak utána nem kell sz*rrá kenned azt a húst, amit éppen készíteni akarsz (ellenben kell egy minimum affinitás a főzéshez). <br />
Igaz: több világhírű séf is preferálja ezt a sütési módot (én is, pedig én csak egy pici porszem vagyok), de egy VALÓBAN értelmes séffel nem találkoztam, nem beszélgettem, aki ilyen cuccot használt volna. Mindenkinek adott a sütő, és mindenkinek adott ezzel egy finom, omlós sült is. De ehhez felesleges kiadni x (tíz)ezer forintot egy újabb "csodára". Amik elérhetőek (receptekről beszélünk) ilyen géppel , az magyar és angol nyelven is maximum 30 receptet tartalmaz, és a többsége -bocsáss meg- a röhej kategóriát súrolja. Ha Te úgy érzed, hogy ez a főzés-tudományod netovábbja, hát hajrá, legalább nem Uncle Bens és társai lesznek fogyasztva, tehát csak tovább, lesz ez még sokkal jobb is. Már ez is előre lépés, csak kicsit nézz ki a saját kényelmi bunkeredből....
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal/full_commentlist/1#c20546228
Válasz erre: Lassan főtt fokhagymás-gombás marhasült, ízletes pecsenyemártással
2013-09-05T20:27:51+02:00
2013-09-05T20:27:51+02:00
Emődi Tehéntánc
http://blog.hu/user/537011
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal?fullcommentlist=1#c20546165" class="reply_nick_815739" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20546165 );">@Főznikönnyű</a>: na, Anyukám/Apukám, senki le nem mossa rólad, hogy tiéd a boltom - még kommentelni is együtt kommentelünk :))
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal/full_commentlist/1#c20546190
Válasz erre: Lassan főtt fokhagymás-gombás marhasült, ízletes pecsenyemártással
2013-09-05T20:22:45+02:00
2013-09-05T20:22:45+02:00
Emődi Tehéntánc
http://blog.hu/user/537011
Na, hozzám is elérte a híre, hogy index címlapon volt ma a receptem, ami nem is az enyém, mert a Crock Pot lassúfőző gyártójának európai vezérképviseletéről az exportmenedzser küldte el nekem, hogy ezt főzzem meg otthon a családnak, mert neki ez a sztyú a kedvence és ettől mindenki sírni fog. Egyébként igaza lett, és ezért tettem ki a saját blogunkba. <br />
<br />
Viszont biztos, hogy ha én nem a saját oldalamon, hanem a blog.hu-n kezdem el a recepteket kiposztolni, soha a büdös életbe nem kerülök ki a Világevő mellé a Index2-re, meg a index nyitóra. Max, ha fizetek egy lavór pénzt, de akkor se biztos.<br />
<br />
Nyilván nem fogom fényezni a portékát itt, (bár szerintem qrva f@sza), de egész más mint a kukta vagy a sütő vagy bármi, ámerikában 40 éve olyan, mint nálunk a piros, zománcos lábas/fazék, de ha bárki szeretne egyet kipróbálni ingyen, keressen meg nyugodtan, adok kölcsön és utána vissza lehet jönni ekézni szerencsétlen arcot, aki - feltételezhetően - merő jószándékból el akart kezdeni recepteket kitenni egy blog.hu-s oldalra a saját szabadideje terhére. (Az a szopó, hogy még kedvezményt se tudok neki adni, mert már van főzőedénye...)<br />
<br />
Azért köszi! :)
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal/full_commentlist/1#c20546165
Válasz erre: Lassan főtt fokhagymás-gombás marhasült, ízletes pecsenyemártással
2013-09-05T20:16:53+02:00
2013-09-05T20:16:53+02:00
Főznikönnyű
http://blog.hu/user/815739
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal?fullcommentlist=1#c20545512" class="reply_nick_60077" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20545512 );">@bm613</a>: Drága új Barátaim! Köszönöm a kitüntetett érdeklődést a blogom iránt, de sajnos nincs mit tenni: lebuktam! Célom a következő volt: fogom a millióimat és egyenesen befizetem az index szerkesztőségében (2. emelet pénztár), hogy ugyan már el akarok adni néhány fözőedényt, ezért legyetek szívesek a blogomat promotálni a főoldalon. Még számlát is kaptam. De szólék ekkor: - Várjatok 3 napot, addig írok 3 semmit mondó cikket. Rendben - mondták ők és ennyiben maradtunk. Mindeközben gondolkodtam, hogy is tudnám elhitetni, hogy nem ezeket az ördögtől való edényeket árulom, amely a magyar gasztronómia megcsúfolását jelentik, de még Izlandon is sirva fakadnak a kézilabdások, ha meghallják e két szót: SLOW COOKER. <br />
Gondoltam a kisebb bevezető után úgy "szervezem" az első receptet, hogy direkt elhallgatom a forrást, mondván biztos lesz minimum egy "konkurens" gasztroblog, aki rögtön kinyomozza honnan is vette ez a szemét, ezt a szemetet. Na, de honnan? Nyilván a szponzor oldaláról. <br />
De sajnos lebuktam. Míg a motorosok bekapták a csalit, de az izlandi Columbo-val én sem bírtam el. <br />
Nyilván ezek után minden jó érzésű magyar (és izlandi) feladja, de én nem! Tehát újabb és újabb kipróbált receptekkel szeretném sokkolni a közgondolkodást.<br />
Voltam tisztelettel, Főzni könnyű :)
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal/full_commentlist/1#c20545512
Válasz erre: Lassan főtt fokhagymás-gombás marhasült, ízletes pecsenyemártással
2013-09-05T18:22:40+02:00
2013-09-05T18:22:40+02:00
bm613
http://blog.hu/user/60077
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal?fullcommentlist=1#c20545508" class="reply_nick_60077" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20545508 );">@bm613</a>: Ja meg nem lenne három semmitmondó írás után címlapon, ha nem reklám volna...
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal/full_commentlist/1#c20545508
Válasz erre: Lassan főtt fokhagymás-gombás marhasült, ízletes pecsenyemártással
2013-09-05T18:22:07+02:00
2013-09-05T18:22:07+02:00
bm613
http://blog.hu/user/60077
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal?fullcommentlist=1#c20544896" class="reply_nick_815739" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20544896 );">@Főznikönnyű</a>: Az észrevétel lényege az volt szerintem, hogy ezt a sütő is tudja, a francnak sem kell hozzá spéci edény. És maximálisan egyetértek vele. <br />
A reklámozott oldalon* egyébként egy helyen le is van írva, hogy a két fokozat 77 és 89 fok, ez bőven elég is ahhoz, hogy sütőben az ember megcsinálja a kajákat :-)<br />
Persze lehet, hogy mégis más ez, mint sütőben. De ha így van, írd le szépen, hogy miért. <br />
<br />
*: pontosabban oldalADon. Azt ugye nem várod, hogy bárki elhiggye, csak vettél egy ilyen készüléket, és akkorát élveztél tőle, hogy meg kell osztanod a világgal? Ennyire hülyének ne nézd már az olvasókat. Semmi baj nincs a reklámmal, de nem érdemes letagadni.
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal/full_commentlist/1#c20544965
Válasz erre: Lassan főtt fokhagymás-gombás marhasült, ízletes pecsenyemártással
2013-09-05T16:46:00+02:00
2013-09-05T16:46:00+02:00
qwertzu
http://blog.hu/user/38864
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal?fullcommentlist=1#c20544896" class="reply_nick_815739" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20544896 );">@Főznikönnyű</a>: Röviden: reklámblog.
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal/full_commentlist/1#c20544896
Válasz erre: Lassan főtt fokhagymás-gombás marhasült, ízletes pecsenyemártással
2013-09-05T16:36:28+02:00
2013-09-05T16:36:28+02:00
Főznikönnyű
http://blog.hu/user/815739
<a href="http://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal?fullcommentlist=1#c20544645" class="reply_nick_86519" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 20544645 );">@motoroskonyhaja</a>: Akit esetleg érdekel, kicsit részletesebben a slow cooking, korábbi cikkeinkben (mintegy 3 napja létezik a blog:)) talál információkat. <br />
Kedves Motoros! Köszönöm az észrevételeidet, ezúton megragadnám az alkalmat, hogy reagáljak. Én pár hónapja használok slow cookert, amit a foodies.hu-tól vásároltunk, és értelemszerűen az első recepteket is innen vettük. Sajnos magyarul meglehetősen kevés recept elérhető, ehhez a meglátásom szerint nagyszerű fözőedényhez. A bloggal nem is lehetett más célunk, mint, hogy segítsünk általunk kipróbált receptekkel, azoknak, akik szintén rendelkeznek ilyen edénnyel. Mivel nem vagyok tapasztalt blogger, mint Te, ezért talán ennek is betudható, hogy nem jelöltem meg a forrást az illendőség kedvéért. Javaslom, hogy próbáld ki, hogy mit nyújt ez az edény, mert talán nem véletlen, hogy neves amerikai és brit séfek is használják, illetve, hogy sok országban igazán népszerű ez a főzőedény évtizedek óta.
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal/full_commentlist/1#c20544645
Válasz erre: Lassan főtt fokhagymás-gombás marhasült, ízletes pecsenyemártással
2013-09-05T16:04:56+02:00
2013-09-05T16:04:56+02:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
Kicsit utána piszkáltam.<br />
<br />
Megveszed az edényt 10-35 K-ért (amire -ha van sütőd- semmi szükséged), és kapásból van kb. 20-25 "isteni" recept, amit "kizárólag" ebben lehet elkészíteni. Aha. Mint a fenti is. Vagy egy bolognai. Vagy egy lencse-egytál, és a többi "egyedi" recept.<br />
<br />
Ez a recept amúgy lopott, a foodies.hu-n van rajta, a szöveg is megegyezik....
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal/full_commentlist/1#c20544437
Válasz erre: Lassan főtt fokhagymás-gombás marhasült, ízletes pecsenyemártással
2013-09-05T15:24:49+02:00
2013-09-05T15:24:49+02:00
motoroskonyhaja
http://blog.hu/user/86519
Lassúfőző, slow cooker?<br />
<br />
Minden háztartásban van otthon sütő. 80-130 fok közötti tűzön ugyanúgy elkészül minden... Amúgy ezt úgy hívják: konfitálás. <br />
<br />
Recepthez: 1,5-2 kg marhahús + 1kg gomba? Lakodalom lesz? Ehhez mindössze egyetlen fej hagyma? (marhából fejenként 25 dkg kell egy étkezéshez és ez csupán a hús...)<br />
<br />
Szerintem egyszerűbb, ha digitalizálod a főződhöz kapott szakácsfüzetet és csak beilleszted ide;)
https://foznikonnyu.blog.hu/2013/09/04/lassan_fott_fokhagymas-gombas_marhasult_izletes_pecsenyemartassal/full_commentlist/1#c20543929
Válasz erre: Lassan főtt fokhagymás-gombás marhasült, ízletes pecsenyemártással
2013-09-05T14:28:58+02:00
2013-09-05T14:28:58+02:00
Ronald
http://blog.hu/user/118619
Mi a túró az a "lassúfőző"?<br />
<br />
Ahonnan ezt a cikket kiollózták - ott nem írt erről 1-2 szót?<br />
.