Friss tavaszi finomság.
Hozzávalók
4 teáskanálnyi szárított citromfű
1 kg csirkemellfilé
1/2 dl víz
3 evőkanál friss citrom leve
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 maréknyi friss aprított petrezselyem
1 teáskanálnyi só
1/2 teáskanálnyi fekete bors
Elkészítés
Mossuk meg a csirkemelleket és töröljük szárazra. Keverjük össze a citromfüvet, a sót és a borsot egy kis tálban és dörzsöljük be vele alaposan a csirkemelleket. Tegyük a húst a lassúfőző edényünkbe. Egy tálban keverjük össze a vízet, a citromlevet, a fokhagymát és öntsük le az egésszel a csirkénket. Főzzük low fokozaton 5 és fél órán keresztül. Tálaláskor szórjuk meg a frissen vágott petrezselyemmel. Jó étvágyat!
1 adag: 352 kalória, 7 g zsír, 175 mg koleszterin, 438 mg nátrium, 1,8 g szénhidrát, 66,1 g fehérje.
Tartalmaz: A és C vitamint, valamint kálciumot és vasat.