HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Citromos csirke

2014.03.06. 08:21 :: Főznikönnyű

Friss tavaszi finomság.

citromos csirke.jpeg

Hozzávalók

4 teáskanálnyi szárított citromfű

1 kg csirkemellfilé

1/2 dl víz

3 evőkanál friss citrom leve

3 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 maréknyi friss aprított petrezselyem

1 teáskanálnyi só 

1/2 teáskanálnyi fekete bors

 

Elkészítés

Mossuk meg a csirkemelleket és töröljük szárazra. Keverjük össze a citromfüvet, a sót és a borsot egy kis tálban és dörzsöljük be vele alaposan a csirkemelleket. Tegyük a húst a lassúfőző edényünkbe. Egy tálban keverjük össze a vízet, a citromlevet, a fokhagymát és öntsük le az egésszel a csirkénket. Főzzük low fokozaton 5 és fél órán keresztül. Tálaláskor szórjuk meg a frissen vágott petrezselyemmel. Jó étvágyat!

1 adag: 352 kalória, 7 g zsír, 175 mg koleszterin, 438 mg nátrium, 1,8 g szénhidrát, 66,1 g fehérje.

Tartalmaz: A és C vitamint, valamint kálciumot és vasat.

1 komment

Címkék: Recept Csirke Egészséges táplálkozás Slow cooking Citrom Fokhagymás

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr325845696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2019.04.07. 20:37:22

Remek recept, olcsó alapanyagok kellenek hozzá és igazából nagyon hamar elkészül. www.ujsagomat.hu/penny-market/ Összehasonlítottam online az árakat és itt volt a legolcsóbb a hozzávaló.
süti beállítások módosítása