HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Sajtos karfiolleves

2014.02.14. 09:20 :: Főznikönnyű

Egy igazi krémes karfiolleves lassúfőzőben elkészítve.

sajtos_karfiolleves.png

Hozzávalók

1 nagy fej karfiol szétbontva

1 közepes sárgarépa kockára vágva

1 fej vöröshagyma apróra vágva

2 zellerszár kockára vágva

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 l csirkealaplé

3 dkg liszt

1,5 dl sovány tej

Bors

15 dkg reszelt sajt (cheddarral a legfinomabb)

Elkészítés

Tegyük a karfiolt, a répát, a hagymát, a zellert, a fokhagymát a lassúfőző edényünkbe és öntsük rá az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk. Pároljuk low fokozaton 4 órán keresztül, amíg a zöldségek megpuhulnak. Keverjük össze a lisztet a tejjel egy tálban, majd adjuk hozzá a zöldségekhez és keverjük össze. Ezzel sűrítjük be a levest. Pároljuk high fokozaton további 1 órán keresztül. Ha kész, botmixerrel turmixoljuk össze a levest. A reszelt sajtot szórjuk a forró leves tetejére, hogy ráolvadhasson. Jó étvágyat!

1 adag: 230 kalória, 6,8 g zsír, 13,3 g szénhidrát, 1,7 g rost, 31,4 g fehérje

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Leves Slow cooking Krémleves Karfiol Cheddar

A bejegyzés trackback címe:

http://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr395813746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.