Egy igazi krémes karfiolleves lassúfőzőben elkészítve.
Hozzávalók
1 nagy fej karfiol szétbontva
1 közepes sárgarépa kockára vágva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 zellerszár kockára vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 l csirkealaplé
3 dkg liszt
1,5 dl sovány tej
Só
Bors
15 dkg reszelt sajt (cheddarral a legfinomabb)
Elkészítés
Tegyük a karfiolt, a répát, a hagymát, a zellert, a fokhagymát a lassúfőző edényünkbe és öntsük rá az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk. Pároljuk low fokozaton 4 órán keresztül, amíg a zöldségek megpuhulnak. Keverjük össze a lisztet a tejjel egy tálban, majd adjuk hozzá a zöldségekhez és keverjük össze. Ezzel sűrítjük be a levest. Pároljuk high fokozaton további 1 órán keresztül. Ha kész, botmixerrel turmixoljuk össze a levest. A reszelt sajtot szórjuk a forró leves tetejére, hogy ráolvadhasson. Jó étvágyat!
1 adag: 230 kalória, 6,8 g zsír, 13,3 g szénhidrát, 1,7 g rost, 31,4 g fehérje