HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Lassan főtt csirke cacciatore

2014.02.11. 19:06 :: Főznikönnyű

A mai receptünk csirke vadász módra, avagy az olaszok csirkepaprikása. Nagyon népszerű Olaszországban, így számtalan verziója létezik, mi most a lassúfőző verziót osztjuk meg.

chicken-cacciatore.jpg

Hozzávalók

4 dkg liszt

1 csirke bőr nélkül

2 evőkanálnyi olivaolaj

2 közepes vöröshagyma karikákra vágva

1 TV paprika csíkokra vágva

20 dkg csiperke gomba szeletekre vágva

1 konzerv hámozott paradicsom kockákra vágva, lé nélkül

2 gerezd aprított fokhagyma

1 teáskanálnyi szárított oregáno

1/2 teáskanálnyi szárított bazsalikom

10 dkg reszelt parmezán 

1 dl száraz fehérbor

1 dl csirke alaplé

Bors

Elkészítés

A feldarabolt sózott, borsozott csirkét megforgatjuk a lisztben. A felesleget lerázzuk és közepes lángon a felhevített olajon megpirítjuk. Helyezzük a csirkét a lassúfőző edényünkbe, szórjuk rá a hagymát, a paprikát és gombát. Egy kis tálban keverjük össze a paradicsomot, a fokhagymát, az oregánót és a bazsalikomot és adjuk a zölséges csirkéhez. Öntsük hozzá a csirke alaplevet és a fehérbort. Pároljuk low fokozaton 4 és fél órát. Tálalás előtt szórjuk meg reszelt parmezánnal. Bármilyen olasz tészta ideális köret hozzá. Jó étvágyat!

1 adag: 277 cal, 11 g zsír, 15 g szénhidrát, 29 g fehérje, 2 g rost, 85 mg koleszterin, 463 mg nátrium, 146 mg kálcium

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Csirke Olasz Slow cooking Parmezán

A bejegyzés trackback címe:

http://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr265809801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.