HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Lassúfőzőben készült burgundi báránylábszár

2014.02.06. 19:00 :: Főznikönnyű

Ha igazán omlós báránylábszárra vágysz.

báránycomb.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 báránylábszár

Bors

1 marék petrezselyem apróra vágva

6 gerezd fokhagyma apróra vágva

Fél evőkanálnyi oregánó

Fél citrom reszelt héja

2 fej vöröshagyma szeletelve

1 közepes sárgarépa karikára vágva

1 evőkanálnyi olivaolaj

2 dl száraz vörösbor

1 dl marhahús alaplé

Elkészítés

A lábszárakat sózzuk, borsozzuk és tegyük a lassúfőző edényünkbe. Szórjuk meg a petrezselyemmel, az oregánóval, a citromhéjjal, és tegyük hozzá a fokhagymát. Egy serpenyőben pirítsuk meg az olivaolajban a hagymát és a sárgarépát. Öntsük hozzá a bort és az alaplevet. Forraljuk fel egyszer folyamatos kevergetés mellett. Ha kész, öntsük a húsra. Pároljuk low fokozaton 8 órán keresztül, amíg a bárány omlósan puha lesz. Tálaláskor locsoljuk meg a húst a szósszal. Jó étvágyat!

1 adag: 663 cal, 27 g zsír, 6 g szénhidrát, 69 g fehérje, 1 g rost, 228 mg koleszterin, 404 mg nátrium, 30 mg kálcium.

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Egészséges táplálkozás Slow cooking Bárány

A bejegyzés trackback címe:

http://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr1005802051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.