Egy klasszikus dél franciaországi étel lassúfőző edényben elkészítve.
Hozzávalók
1 nagy padlizsán hámozva és kockákra vágva
3 közepes paradicsom kockákra vágva
3 közepes cukkini kockákra vágva
2 fej közepes vöröshagyma kockákra vágva
1 nagyobb TV paprika kockákra vágva
1 nagyobb sárga kaliforniai paprika kockákra vágva
170 g érett olivabogyó félbe vágva
2 kicsi konzerv paradicsompüré
1 marék friss bazsalikom apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
Só
Bors
2 evőkanál olivaolaj
Elkészítés
A padlizsánt tegyük egy tálba, sózzuk meg és hagyjuk fél órát állni, majd töröljük szárazra. Kenjük ki olivaolajjal a lassúfőző edényünket. Tegyük bele a padlizsánt, a paradicsomot, a cukkinit, a hagymát, a paprikákat, az olivabogyót, a paradicsompürét, a bazsalikomot, a fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Öntsük az olivaolajat a zöldségekre. Pároljuk high fokozaton 4 órán keresztül. Jó étvágyat!
1 adag: 127 cal, 7 g zsír, 15 g szénhidrát, 3 g fehérje, 4 g rost, 488 mg nátrium, 42 mg kálcium.