HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Bourbon sertésborda almával

2014.01.13. 19:21 :: Főznikönnyű

Egy régi country stílusú recept lassúfőzőben elkészítve.

almás-bourbon.jpg

Hozzávalók 8 személyre

2 kg sertésborda

Bors

200 g alma dzsem

1,5 dl bourbon whisky

100 g barna cukor

1,5 dl barbecue szósz

1,5 dl alma ecet

1/2 teáskanál szárított kakukkfű

3 savanykás alma meghámozva és négy felé vágva

Elkészítés

Sózzuk és borsozzuk meg alaposan a sertésbordát, majd helyezzük a lassúfőző edényünkbe. Egy közepes tálba keverjük össze a dzsemet, a whiskyt, a barna cukrot, a barbecue szószt, az ecetet és a kakukkfüvet. Öntsük le vele a húst. Pároljuk law fokozaton 3 órát, vagy high fokozaton 1,5 órát. Ha letelt az idő, adjuk hozzá az almát és pároljuk low fokozaton további 3-4 órát, vagy high fokozaton 1,5-2 órán keresztül, míg a hús kellően omlós lesz. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Alma Slow cooking Sertés

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr805756819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása