Amennyire egyszerű, annyira finom ez a lassúfőzőben készült fokhagymás csirke.
Hozzávalók
2 csontos csirkemell
4 db csirke alsócomb
Só
Bors
1 közepes hagyma karikára vágva
1/2 dl olivaolaj
8 nagyobb gerezd fokhagyma kettévágva
1 szál friss kakukkfű
2,5 dl száraz fehérbor
5 evőkanál liszt
Elkészítés
A csirkét sózzuk, borsozzuk és az olajon kb 4 perc alatt a bőrét aranysárgára pirítjuk.
Szórjuk a hagymát, a fokhagymát és a kakukkfüvet a lassúfőző edény aljába, és sózzuk borsozzuk.
Helyezzük rá a csirkét a bőrös oldalával felfelé.
Egy kis tálban keverjük össze a bort a liszttel és öntsük a csirkére.
Pároljuk high fokozaton 3 és fél órát, vagy low fokozaton 7 órát, míg a csirke vajpuha nem lesz. Tálalhatjuk rizzsel, kuszkusszal, polentával, vagy burgonyapürével. Jó étvágyat!