HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Sütőtök krémleves lassúfőzőben elkészítve

2013.12.11. 19:49 :: Főznikönnyű

Egy újabb ízletes leves, amely lassúfözőben elkészítve új értelmet nyer.


sütőtökkremleves.jpg

Hozzávalók

1 kisebb sütőtök, héja nélkül, kisebb darabokra vágva

2 közepes méretű burgonya kis kockákra vágva

1 fej vöröshagyma kis kockákra vágva

1 teáskanálnyi curry por 

6 dl zöldség alaplé

2 dl tejszín

Kevés chilli ízesítéshez

Bors

Elkészítés

Tegyük a sütőtököt, a krumplit és a hagymát a lassúfőző edényünkbe. Szórjuk meg a curry-vel, és öntsük rá a zöldség alaplevet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Pároljuk high fokozaton 5 órán keresztül, míg a zöldségek megpuhulnak. Kapcsoljuk ki a lassúfőző edényünket, hagyjuk kihülni a levest és egy botmixerrel turmixoljuk össze. Ezt követően keverjük hozzá a tejszínt és a chillit (ha pikánsan szeretjük). Utána pároljuk high fokozaton további fél órát. Tálaljuk pirított tökmaggal, vagy pirított bacon-al. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr65686500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása