Lassúfőzőnkben nagyon finom leveseket is készíthetünk. Ma a tejszínes gombakrémleves receptjét osztjuk meg.
Hozzávalók
100 g vaj
40 dkg vékonyra szeletelt champion gomba
1 közepes fej hagyma apró kockára vágva
7 dkg liszt
1 és fél teáskanálnyi só
1/2 teáskanálnyi feketebors
1/4 teáskanálnyi szerecsendió
1 l víz
2,5 dl tejszín
180 g tejföl
3 dl csirke alaplé
1/2 csokor petrezselyem apróra vágva
Elkészítés
Pirítsuk meg a vajon egy serpenyőben a hagymát és a gombát. Adjuk hozzá a lisztet, a sót, a borsot és a szerecsendiót, és keverjük jól össze. Öntsük az egészet a lassúfőző edényünkbe. Keverjük össze habverővel a vízet a tejszínt, a tejfölt, és a csirke alaplevet egy tálban, majd öntsük a hagymás, gombás alaphoz. Pároljuk low fokozaton 4 órán keresztül. Ha lejárt az idő, kapcsoljuk a lassúfőzőt high fokozatra és gyakori kevergetés mellett pároljuk még egy órán keresztül. Tálalás előtt szórjuk meg petrezselyemmel. Jó étvágyat!