HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Jambalaya garnélarákkal

2013.11.27. 18:34 :: Főznikönnyű

Jambalaya egy rizs egytálétel a Cajun konyhából. A Cajun konyha a lousianai francia konyha két rétegének, a britek által a 18. században Kanadából elüldözöttek (cajunok) és a már itt élő korábbi francia bevándorlók (kreolok) hagyományaiból alakult ki. A cajun a francia és a déli konyha stílus keveréke. A déli államokban jéghideg sört és friss baguette-et fogyasztanak hozzá.

image.jpeg

 

Hozzávalók 4 személy részére

6 szelet Bacon kockára vágva
2 evőkanál olívaolaj
2 hagyma kockára vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 zellerszár kockára vágva
1 zöld kaliforniai paprika kockára vágva

Bors
1 kevés szárított kakukkfű
Fél teáskanál Tabasco
Fél teáskanál Worcester szósz
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 nagy csésze zöldségalaplé
1 nagy csésze rizs
Fél csokor aprított petrezselyem
1 csésze előfőzött garnélarák

Elkészítés

Bacont megpirítjuk olívaolajon egy serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, zellert és a paprikát. Addig pirítjuk míg a hagyma üvegessé válik. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel. A rizst, a zöldségalaplevet, a Worcester szószt, Tabasco szószt és a paradicsom pürét  beleöntjük a lassúfőző edényünkbe és hozzáadjuk a pírított baconös zöldségeket. High fokozaton 2,5-3 órát pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a garnélarákot és a petrezselymet és további fél órát pároljuk. Jó étvágyat!

3 komment

Címkék: Recept Egytálétel Garnéla Rizs

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr575661392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lille havfrue 2013.11.28. 10:39:21

Jó recept. Hogy ejtendő a 'cajun'?

BotosJeti 2013.11.28. 12:19:05

@Lille havfrue: K-val. Az egy másik kérdés, hogy vajon a "j"-t ejtik-e és ha igen, minek a közepén.
süti beállítások módosítása