Egy végtelen egyszerű, de annál finomabb lassúfőző recept, ha tényleg csak 5 perced van az előkészületekre.
Hozzávalók 4 személyre
500 g csirkemellfilé
250 g friss csiperkegomba
250 g mélyhűtött zöldborsó
100 ml fehérbor
150 ml csirkealaplé
Só
Bors
100 ml tejszín
Petrezselyem
Elkészítés
A csirkemellfilét kockákra vágjuk és a lassúfőző edénybe tesszük. A gombát felszeleteljük és rászórjuk a húskockák tetejére. A borsót szintén ráöntjük a húsra. A bort elkeverjük a csirkealaplével és beleöntjük a lassúfőző edénybe.
Az egészet sózzuk, borsozzuk. High fokozaton 2,5 órán át pároljuk.
30 perccel a vége előtt hozzáadjuk a tejszínt és elkeverjük.
Ha kész, mégegyszer sóval, borssal ízesítjük. A tetejét petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Ízlés szerint adhatunk hozzá spárgát és sárgarépát is.
Jó étvágyat!