A lassúfőzőben elkészítve nagyszerű lesz a Creme Brulee állaga, sokkal krémesebb és ízletesebb, mintha sűtőben készítenénk el. Bűnösen finom!
Hozzávalók 4-6 személyre
200 g sűrített tej
4 tojás sárgája
1 rúd vanília
150 ml tejszín
150 ml tej
1 csésze eszpresszó kávé (kb. 100 ml)
Barnacukor (díszítéshez)
Elkészítés
A sűrített tejet a tojásokkal felverjük. Egy edénybe kikaparjuk a vanília rúd belsejét és a tejszínnel, a tejjel és a kávéval együtt majdnem forrásig hevítjük. Majd a tűzről levéve belekeverjük a sűrített tejes tojássárgákat.
Tűzálló poharakba töltjük a krémet és letakarjuk alufóliával. A poharakat állítsuk a lassúfőző edénybe és annyi forróvízet öntsünk mellé, hogy a víz a poharak 3/4-ig érjen. Low fokozaton 3 órát pároljuk.
Ha kész, vegyük ki a poharakat és hagyjuk teljesen kihülni. Tálalás előtt szórjuk meg a krém tetejét barnacukorral és karamelizáljuk a cukrot. Ezt megtehetjük karamellizáló pisztollyal, vagy sütőben (a sütőt grillezésre állítva).