HTML

Főzni könnyű

Üdvözlünk a "slow cooking" rajongók egyre népesebb táborában! Miért jó ez a főzési technológia? Miért alkalmazzák a világ legnevesebb séfjei is? Itt megtalálsz minden tudnivalót, adunk tippeket és a legjobb recepteket is megosztjuk Veled! Nemsokára magad is rájössz, hogy FŐZNI KÖNNYŰ!

Facebook

Coffee Creme Brulee

2013.10.04. 15:55 :: Főznikönnyű

A lassúfőzőben elkészítve nagyszerű lesz a Creme Brulee állaga, sokkal krémesebb és ízletesebb, mintha sűtőben készítenénk el. Bűnösen finom!

brulee_gr.jpg

Hozzávalók 4-6 személyre

200 g sűrített tej

4 tojás sárgája

1 rúd vanília

150 ml tejszín

150 ml tej

1 csésze eszpresszó kávé (kb. 100 ml)

Barnacukor (díszítéshez)

Elkészítés

A sűrített tejet a tojásokkal felverjük. Egy edénybe kikaparjuk a vanília rúd belsejét és a tejszínnel, a tejjel és a kávéval együtt majdnem forrásig hevítjük. Majd a tűzről levéve belekeverjük a sűrített tejes tojássárgákat.

Tűzálló poharakba töltjük a krémet és letakarjuk alufóliával. A poharakat állítsuk a lassúfőző edénybe és annyi forróvízet öntsünk mellé, hogy a víz a poharak 3/4-ig érjen. Low fokozaton 3 órát pároljuk.

Ha kész, vegyük ki a poharakat és hagyjuk teljesen kihülni. Tálalás előtt szórjuk meg a krém tetejét barnacukorral és karamelizáljuk a cukrot. Ezt megtehetjük karamellizáló pisztollyal, vagy sütőben (a sütőt grillezésre állítva).

Szólj hozzá!

Címkék: Recept Kávé Desszert Slow cooking

A bejegyzés trackback címe:

https://foznikonnyu.blog.hu/api/trackback/id/tr135551529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása